Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των νοικοκυριών

σχόλιο V: είναι σημαντική η εναρμόνιση των υποχρεώσεων των πολιτών και των εμπορικών επιχειρησεων  με τις πραγματικές τους δυνατότητες, έτσι ώστε να πάρουν ανάσα, καθώς και η ροη χρήματος στην πραγματική οικονομία, μέσω διαθεσομου εισοδήματος, και τραπεζικων δανείων με λογικά επιτόκια.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» ήδη συντάσσεται πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο τα στεγαστικά δάνεια νοικοκυριών που βρίσκονται κοντά και κάτω από το όριο της φτώχειας θα μεταφερθούν από τις τράπεζες σε δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα θα αναπροσαρμόσει τα δάνεια στα πραγματικά εισοδηματικά δεδομένα.
Ανάλογη, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι και η αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κανόνες και αλλαγή του νόμου Δένδια.
Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
Ερωτώμενος για τη μη εξεύρεση λύσης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας, ο υπουργός Οικονομίας είπε: «Η μία πλευρά επέμεινε στην παράταση του προγράμματος και η δική μας αναζητούσε τη πρόταση-γέφυρα. Δεν καλύφθηκε η απόσταση χθες το βράδυ, περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών σήμερα που θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα πριν οδηγηθούμε σε μια λύση τη Δευτέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...