Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Exit polls-Από 3 - 6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Μάχη για την 3η θέση...
Η εικόνα που υπήρχε πριν από λίγο και ενώ συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία σε ολοκληρη την χωρα, ηταν η εξής:...

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27,5% προηγείται κατά 4 μονάδες της ΝΔ (εκτίμηση που δεν απέχει από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων της τελευταίας βδομάδας).


Στην 3η θέση γίνεται μάχη, καθώς η Χρυσή Αυγή προηγείται του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη κατά μία μονάδα.
Στην 5η θέση, η "Ελιά".
Στην 6η το ΚΚΕ με ελαφρά κάμψη των δυναμεών του (και τις απώλειες, να εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ).
Στην 7η, οι ΑΝΕΛ.
Η ΔΗΜΑΡ δεν δείχνει ακόμη να ξεπερνάει το 2%.

Περιφέρεια και Δημοι 

Στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι αυτή την ώρα παλεύουν στήθος με στήθος, Δούρου με Σγουρό, χωρίς να μπορεί να ξεκαθαριστεί ακόμη μια εμφανής διαφορά μεταξύ τους.
Το ίδιο συμβαίνει και στον Δήμο της Αθηνας, ενώ στον Πειραιά τα πρώτα δείγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση υπέρ του συνδυασμού Μώραλη.

Οι δημοσκόποι

Θα πρέπει να επισημάνουμε το μεγάλο άγχος των δημοσκόπων, μετά την αποτυχία της περασμένης Κυριακής.
Υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ τους, με την πιο ισχυρή εκείνη του Θεοδωρικάκου, που θέλει την διαφορά, μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων , μικρότερη, απ' οτι την βλέπουν οι συναδελφοί του...

Νεότερες πληροφορίες παρουσιάζουν συγκεγχυμένη την εικόνα των κομμάτων, πιο συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αυτήν την ώρα(16:00) οι δημοσκόποι που συνεργάζονται για τα exit poll,τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ...

Από 26,5% - 30,5%
ΝΔ Από 24% - 27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Από 8,5% - 10,5%
ΕΛΙΑ Από 7%- 9%
ΚΚΕ Από 5% -7%
ΠΟΤΑΜΙ Από 5% - 7%
ΑΝΕΛ Από 3% - 5%
ΔΗΜΑΡ Από 1% - 3%
ΛΑΟΣ Από 1% - 2,5%...

πηγή:nonews
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ο πανικόβλητος κυριος Καμπάκας(άρθρο του Θανάση Μπαρτσώκα)


Το ακούσαμε και αυτό.  Αναμενόμενο

Δήθεν δίλημμα. Δήμαρχος ή Συριζα

Το πραγματικό όμως δίλημμα είναι:
    -Δήμαρχος που υπερασπίζεται  την αξιοπρέπεια  ή δήμαρχος του βαθύ Πασοκ,  των μνημονίων  και της λεηλασίας των ανθρώπινων ονείρων?

   -  Δήμαρχος της αξιοπρέπειας  ή  δήμαρχος των ΜΚΟ (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες)

   -  Δήμαρχος μπροστάρης στους αγώνες του λαού ή δήμαρχος  του «ευχαριστώ για  τις  γερμανικές βελανιδιές» και άρα η Καισαριανή  δεν θα διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

- Δήμαρχος  που σέβεται την ιστορική μνήμη  ή δήμαρχος που «χαρακτηρίζει» την ιστορία  γεωργική έκταση

Στον χώρο του δήθεν κοινωνικού  λαχανόκηπου, των πεταμένων χρημάτων και της αδιαφάνειας, ο Γιώργος Κοντόσταυλος  μαζί με όλους μας θα φυτέψει μυγδαλιές, (έτσι λεγόταν   η τοποθεσία στις λαμπρές σελίδες της ιστορίας της πόλης μας).
Και μάλιστα θα ονομαστούν «οι αμυγδαλιές του Κώστα Μακαρώνα» , του καθοδηγητή  και οργανωτή της εποποιϊας  της πόλης, του νεαρού φοιτητή  της Νομικής  που δολοφονήθηκε  το ’46 απέναντι από το σημερινό Δημαρχείο.

Την Κυριακή ψηφίζουμε  χωρίς καμμία ταλάντευση
Γιώργο Κοντόσταυλο 
για να ανθίσουν  οι αμυγδαλιές  και μαζί τους η ελπίδα και το χαμόγελο. 

Θανάσης Μπαρτσώκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Η Μαύρη Βίβλος της Ντροπής - έργα και ημέρες συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετατροπής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων», αναφέρει στην εισαγωγή της η «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής» που παρουσιάστηκε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Το βιβλίο καταγράφει τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά και τα αναλύει η Επιτροπή Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στο βιβλίο μεταξύ άλλων αναφέρονται οι χαριστικές ρυθμίσεις για εταιρείες όπως η SIEMENS, HDW, THYSSENKRUPP, οι τροπολογίες αμνήστευσης και ασυλίας «ημετέρων», η επιβράβευση των μιζαδόρων και οι γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις στους ισχυρούς.
Επίσης απαριθμούνται οι περιπτώσεις ενταφιασμού δεκάδων ποινικών δικογραφιών κατά υπουργών κα πρωθυπουργών των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και τα «δώρα» στους στυλοβάτες των μνημονίων…
Διαβάστε το:

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστάτωση στα Μέσα Ενημέρωσης των Χανίων – Απομάκρυνση της Κατερίνας Πολύζου από την πρωινή εκπομπή της

     Από την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 στις 10:22 πμ |

television
Έφτασε και στην εφημερίδα μας η πληροφορία για “κόψιμο” της δημοσιογράφου Κατερίνας Πολύζου από την πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ TV. H συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

Μέσα από ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όλα τα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης πληροφορηθήκαμε ότι η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ TV προχώρησε στο “κόψιμο” της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της Κατερίνας Πολύζου. Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
“Η απομάκρυνση της κας Πολύζου έγινε γιατί η παρουσία της ήταν «ενοχλητική» πολιτικά για την εργοδοσία του συγκεκριμένου σταθμού και πιθανόν συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων.
Αποτελεί μια ακόμη πράξη επιβολής «μαύρου» στη ζωή μας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ελευθεροτυπία. Είναι ένα ακόμη δείγμα εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Τέτοιου είδους πρακτικές ενάντια σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους στο χώρο των ΜΜΕ, αποτελούν πάγια τακτική των αφεντικών, με σκοπό να ελέγξουν την ελεύθερη ενημέρωση. Το ότι η συγκεκριμένη πράξη συνέβη μέσα στην προεκλογική περίοδο υποδηλώνει απλά τον πανικό του κατεστημένου απέναντι στη συνεχιζόμενη αντίσταση του εργατικού κινήματος αλλά και την άνοδο της αριστεράς.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην Κατερίνα Πολύζου και ζητάμε την άμεση επιστροφή της.”
Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ ΤV, αρνήθηκαν ότι “έκοψαν” τη δημοσιογράφο και αντιθέτως μίλησαν για άδεια που ζήτησε και έλαβε η ίδια για παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Πρόβλημα και στην ΚΡΗΤΗ 1
Να σημειώσουμε ότι, την ίδια ημέρα – δίχως να γνωρίζουμε ή να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν και κατά πόσο σχετίζονται τα δύο γεγονότα – χθες από το πρωί στις 10.30 και μέχρι τις 1 περίπου το μεσημέρι η ΚΡΗΤΗ 1 εξέπεμπε “μαύρο” ενώ μετά από συνεχείς οχλήσεις εκ μέρους της διεύθυνσης του σταθμού, η εικόνα επέστρεψε δίχως όμως ήχο. Όλα αυτά συμβαίνουν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.
Ενημερώνουμε επίσης ότι η ΚΡΗΤΗ 1 εκπέμπει από το ίδιο “μπουκέτο” με τη ΝΕΑ TV, την Telekriti και το ART των οποίων η εκπομπή δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.
Πάντως, όπως μας είπαν οι τεχνικοί της Digital Union  το πρόβλημα οφείλεται σε μηχάνημα που υπάρχει στη Μαλάξα και μας διαβεβαίωσαν ότι έως σήμερα το πρωί θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού.
Όπως κι αν είναι, η συγκυρία γεννά εύλογα ερωτήματα.
Η ενημέρωση αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά από σωρεία τηλεφωνημάτων που δεχτήκαμε από τηλεθεατές που εξέφραζαν την απορία τους για τη χρονική συγκυρία που συμβαίνει αυτό.
Σύντομο URL: http://bit.ly/1mVPIuG
 πηγή: http://www.agonaskritis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CF%83%CE%B7/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Σ. ΤΖΟΚΑ – Ν. ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ

Ο προεκλογικός αγώνας χαρακτηρίζεται διαχρονικά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, πολιτικές συγκρούσεις και, κάποιες φορές, από μετωπικές και οξείες αντιθέσεις. Αυτά είναι δικαιολογημένα και επιτρεπτά. Αυτά που ούτε δικαιολογημένα είναι, ούτε επιτρεπτά είναι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, οι συκοφαντίες και οι λασπολογίες.
   Κάτι τέτοιο φαίνεται να διαδραματίζεται αυτή την εβδομάδα στην πόλη μας. Εμφανίζονται άνθρωποι να λένε πράγματα που ποτέ δεν έχουν πει με απώτερο στόχο σκοπιμότητες χαμηλού βεληνεκούς. Στη δίνη αυτή εμπλέκονται και τα ονόματα των Σπύρου Τζόκα και Νικόδημου Κατσαρέλη με μυθεύματα και ψέμματα. Εμφανίζονται να λένε ότι τάχα οι παρατάξεις «Καισαριανή – Δημιουργία» και «Λαϊκή Συσπείρωση» τα έχουν βρεί ή κάτι τέτοιο!!!!
    Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το κέντρο δημιουργίας αυτών των σεναρίων, ούτε τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν.
   Ο Ν. Κατσαρέλης και ο Σ. Τζόκας είναι μακράν αυτών των μικροπρεπειών και των συκοφαντιών.  Τόσο το ήθος τους, όσο και η πολιτική, κοινωνική και επιστημονική τους συμβολή στην πόλη μας, και όχι μόνο, είναι γνωστά σε όλους και δεν πρόκειται να πληγούν από τέτοιες μεθόδους που υποβαθμίζουν και το πολιτικό και το ηθικό κύρος αυτών που τις χρησιμοποιούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

LIVE η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, ζωντανά από το venceremo


Σε ανοιχτή συγκέντρωση μιλά από στιγμή σε στιγμή στη πλατεία Γεωργίου της Πάτρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Δείτε ζωντανά από το venceremo:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ www.nerit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο - Της κυβιστήσεως το ανάγνωσμα από ΝΔ για Αθήνα - Αττική

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την αλλαγή στροφή 180 μοιρών της ΝΔ σε σχέση με τις υποψηφιότητες Καμίνη και Σγουρού, πως τις χαρακτήριζαν πριν τον Α 'γύρο και πως το αποτέλεσμα τους έκανε να υποπέσουν σε μια ακόμα κωλοτούμπα, και να αναιρέσουν τους χαρακτηρισμούς για Καμίνη - Σγουρό;

 Ποιές δηλώσεις του ισχύουν τελικά, αυτές πριν τα αποτελέσματα του Α 'γύρου ή αυτές μετά? Και πως ο Σίμος Κεδίκογλου (ο υπουργός του μαύρου) παρέπεμψε τους ίδιους του υποψηφίους του κόμματος σε περιφέρεια Αττικής και δήμο Αθηναίων προσφέροντας στήριξη απροκάλυπτη σε Καμίνη Σγουρό.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε της κωλοτούμπας το ανάγνωσμα από τη ΝΔ


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Μοιράζονται ψηφοδέλτια σε σακούλες τροφίμων στο λιμάνι του Πειραιά-Βίντεο


Σήμερα (16/05/2014, 12:30) έγινε καταγγελία από πολίτες των Καμινιών ότι στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου μοιράζονταιν τρόφιμα σε σακούλες που περιέχουν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού Μώραλη.
Στο βίντεο ακούγεται ότι  το μοίρασμα των τροφίμων με τα ψηφοδέλτια γίνοταν με την άδεια του ιερέα του ναού.
 Οι πολίτες του Πειραιά και της κάθε πόλης σε αυτή τη χώρα, δεν έχουνε ανάγκη  στο όνομα καμιάς κρίσης για καμιά ελεημοσύνη και καμιά εξαγορά συνείδησεως.
Απειτείται να γίουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η εικόνα της ντροπής, η ανόθευτη βούληση  της θέλησης του  εκλογικού σώματος έχει εξασφαλιστεί με αγώνες και θυσίες σε αυ΄τή τη χώρα.
Το βίντεο της ντροπής:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ DEBATE

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι αναφορές των Γερμανικών ΜΜΕ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξη Τσίπρα, μετά την εμφάνισή του στο χτεσινό debate.
Αναφέρονται στην πρώτη εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην  σκληρή κριτική που άσκησε κατά του Ζ.Κ. Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν ο πρωταγωνιστής της τηλεμαχίας και ο πιο μαχητικός από τους πέντε υποψηφίους.  
Ειδική αναφορά γίνεται και για το «στρίμωγμα» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν του Ζ.Κ. Γιούνκερ από τον Α. Τσίπρα σε σχέση με το παρασκήνιο στις  Κάννες, ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται στη θετική αντιμετώπιση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και στο Τwitter.
«Ισχυρότερος στη συζήτηση, τελικά, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας» τονίζουν μεταξύ άλλων τα Γερμανικά ΜΜΕ (δείτε ΕΔΩ).
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει πως «ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ένα ακόμη σχόλιο Γερμανικού μέσου αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Der einzige, der etwas aus der Reihe tanzte, war der Spitzenkandidat der Linken, Alexis Tsipras. Er führt in Griechenland ein äußerst erfolgreiches Parteienbündnis gegen die Rettungsschirme für Griechenland und die mit ihnen verbundene Sparpolitik».
«Ο μόνος που κινήθηκε λίγο έξω από τη γραμμή, ήταν ο κορυφαίος υποψήφιος της αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας. Ηγείται στην Ελλάδα μια πολύ επιτυχημένη συμμαχία κατά τα μέτρα διάσωσης για την Ελλάδα και την λιτότητα που συνδέονται με αυτά» (δείτε ΕΔΩ).
«Der Kandidat der europäischen Linken, Alexis Tsipras, warnte vor einer Eskalation. Europa nutzt wieder das Vokabular des Kalten Krieges (...)»
«Ο υποψήφιος της αριστεράς στην Ευρώπη και ο Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε για την κλιμάκωση (σχετικά με την Ουκρανία). Η Ευρώπη χρησιμοποιεί και πάλι το λεξιλόγιο του Ψυχρού Πολέμου (...)».
 πηγή:neaellada.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Video: 2 χρόνια Νέα Δημοκρατία- Οι τραγικές συνέπειες. Διαδώστε!


Ένα καταπληκτικό βίντεο, για το "έργο" της ΝΔ, ως κυβέρνηση, τα τελευταία δύο χρόνια. Στην πραγματικότητα είναι η κατάρρευση του Success Story σε 3 λεπτά! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!Δύο Χρόνια Νέα Δημοκρατία - Οι τραγικές συνέπειες! από ANTIYLHBLOG-TV
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Τζόκα - Σακούτη για το Ποικίλλο Όρος

Μετά την επίσκεψη του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα και του υποψηφίου Δημάρχου Πετρούπολης Νίκου Σακούτη στη διεκδικούμενη -από επίδοξους καταπατητές- περιοχή της Αγίας Τριάδας, στο Ποικίλο Όρος, οι δυο υποψήφιοι δήλωσαν:


Η σοβαρότητα του τεράστιου αυτού προβλήματος της διεκδίκησης έκτασης πολλών χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας και δασικής γης στο Ποικίλο Όρος το κάνει να γίνεται αυτόματα μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, από την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Πετρούπολης αλλά και οι όμοροι με αυτόν Δήμοι, μετά από άμεση συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτό αλλά και με το σύνολο των κατοίκων, θα κάνουν ότι είναι δυνατό μέσω της νομικής, της πολιτικής αλλά και της διεκδικητικής οδού, ώστε να διατηρηθεί το Ποικίλο ως είναι, να μη χτιστεί ούτε μια σπιθαμή από αυτό. 

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα


 Ο υποψήφιος αντιπερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, μαζί με τους υποψηφίους Δημάρχους Χαϊδαρίου Θοδωρή Σπηλιόπουλο, Περιστερίου Φώτη Κουγιουμτζή, Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Γεωργιαννάκη και Πετρούπολης Νίκο Σακούτη και μέλη των δημοτικών παρατάξεων, επισκέφτηκαν το Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και το Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα".
Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Σπύρος Τζόκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΠΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Η εγκληματική και ανάλγητη αυτή πολιτική έχει πλήξει ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, όπου αντί να υπάρξουν πολιτικές υγείας που αναβαθμίζουν τους ταλαιπωρημένους πολίτες της, υποβαθμίζονται και οι δομές που υπάρχουν.

Το ουσιαστικό κλείσιμο του Λοιμωδών με σκοπό την παράδοση του στα ιδιωτικά συμφέροντα επιβαρύνει δραματικά το μοναδικό νοσοκομείο πλέον της περιοχής, το Αττικό, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του. 

Συγκεκριμένα η μείωση της κρατικής δαπάνης κατά 40% περίπου οδηγεί στην έλλειψη προσωπικού και στην υπολειτουργία των μονάδων. Η εντατική παίδων παραμένει κλειστή, η πτέρυγα των νεογνών υπολειτουργεί, η ουρολογική δεν έχει ανοίξει ποτέ, από τα 16 χειρουργεία λειτουργούν τα μισά, το νοσηλευτικό προσωπικό υπολείπεται των αναγκών, ενώ μαγνητικός δεν υπάρχει και από τους τρεις αξονικούς λειτουργεί ο ένας.

Στη δραματική αυτή κατάσταση τόσο η υγεία των ασθενών, όσο και η ασφάλεια του προσωπικού είναι επισφαλή. Και όμως στις εφημερίες το νοσοκομείο αυτό υπερβαίνει τις 1000 προσελεύσεις και χρησιμοποιούνται 80 με 100 ράντζα. 

Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές περνάει μέσα από τους κοινούς αγώνες των υγειονομικών και των πολιτών για να τις ανατρέψουν άμεσα. Και η περιφέρεια Αττικής έχει χρέος να συνταχθεί στον κοινό αγώνα. Η «Δύναμη ζωής» αυτό υπόσχεται: ότι θα συνταχθεί στον αγώνα για να παραμείνει η υγεία δημόσια και δωρεάν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διευρύνεται στις 5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από τους πολίτες που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στην δημοσκόπηση τα 3/4 θεωρούν τις ευρωεκλογές πολύ και αρκετά σημαντικές. Σίγουροι ότι θα ψηφίσουν δηλώνουν το 85% των ερωτηθέντων ενώ μάλλον θα ψηφίσει το 10%. Από τα ζητούμενα των δημοσκοπήσεων είναι η εκλογική συμπεριφορά (αποχή, αντισυστημική ψήφος ή κάτι άλλο) όσων δεν δέχονται να  πάρουν μέρος στις έρευνες.


Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά οι θολές και συχνά αντιφατικές δημοσκοπήσεις έχουν μειώσει την διαφορά για την παράσταση νίκης.


Τα καλά νέα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι το 51% συμφωνεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση (39% των ερωτηθέντων διαφωνούν) και επίσης ότι το 48% διαφωνεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερη από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (το 39% συμφωνεί).Επίσης το 50% διαφωνεί ότι από μια ενδεχόμενη νίκητου ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει η οικονομία (40% συμφωνεί)


Στην ερώτηση της πολιτικής αστάθειας το 48% διαφωνεί ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα φέρει πολιτική αστάθεια, ενώ το 46% συμφωνεί.


Στην πρόθεση ψήφου το 25,3% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να υπολείπεται 5 μονάδες (20,3%) ενώ μειώνεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων (13,3%). Η Ελιά διατηρείται σε συνθήκες... θερμοκηπίου, γεγονός που αν εκφραστεί και εκλογικά ίσως σημάνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ποτάμι και Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με τηνπροηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το Tvxs, 15 μέρες πριν.  Αντίθετα ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ κερδίζουν από μια μονάδα.

Τέλος στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 5,5 μονάδες.

πηγή:tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτος και με διαφορά ο Τσίπρας σε δημοσκόπηση για το debate

Σε δημοσκόπηση για το ποιος κέρδισε από το χθεσινό ντιμπέιτ αναδεικνύεται οΑλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα στη διαδικτυακή δημοσκόπηση που είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο Αλέξης Τσίπρας  είναι μακράν πρώτος με ποσοστό 52%, ακολουθείο Γκι Φερχοφσταντ με 33%, τρίτη η Σκα Σκέλερ με 10%, τέταρτος ο Μάρτιν Σουλτς με 6% και τελευτίος και καταϊδρωμένος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 3%

Διαβάστε Περισσότερα »

Νικητής στις προτιμήσεις του κόσμου ο Αλέξης Τσίπρας


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πέντε υποψηφίους συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή τηλεμαχία. Αυτό επιβεβαιώνει και το ... Twitter, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 17.763 αναφέρει, τα περισσότερα από όλους τους υποψηφίους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η σελίδα του ευρωκοινοβουλίου.  


Συγκεκριμένα την ώρα του διαλόγου:
  •  ο Αλ. Τσίπρας είχε 86% θετικές γνώμες και μόλις 16% αρνητικές.
  • ο Μ. Σουλτς είχε 63% θετικές γνώμες και 37% αρνητικές. 
  • ο Ζ. Κλ. Γιουνκέρ είχε 61% θετικές γνώμες και 39% αρνητικές.Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αλ. Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ: Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς τρόικα και λιτότητα
Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού «New Deal» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ως μια απάντηση στην ανεργία και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο. 
Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών για την ενίσχυση της δημοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που επίσης ρώτησε ευθέως τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «τι συνέβη στις Κάννες;»
 Στο συζήτηση συμμετείχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σούλτζ υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Γκάι Φερχόφσταντ απο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η Σκά Κέλλερ απο τους Οικολόγους και ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Συντόνισε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24. Η συζήτηση χωρίστηκε σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος είχε στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις. Όταν στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα συμμετοχής των πολιτών και δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Γιούνκερ, τον ρώτησε: «Τι έγινε στις διαβουλεύσεις των Καννών που ήσασταν μαζί με τον Ζ. Μπαρόζο? », Χωρίς όμως να λάβει απάντηση από τον ομογάλακτο του Α. Σαμαρά. Επίσης τόνισε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις και οι πολίτες να αποφασίζουν για τα κρίσιμα ζητήματα με δημοψηφίσματα. Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα «πειραματόζωο» αυτής της πολιτικής και δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η Ευρώπη να ζει την "παράνοια" του χρέους και να καταπολεμήσει την ανεργία είναι να προβεί σε ένα "ευρωπαικό νέα συμφωνία ". «Ονομάζομαι Αλέξης Τσίπρας και προέρχομαι από μια χώρα που έγινε πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας», ξεκίνησε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στο διάλογο.


Κάλεσε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψηφίους των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρεί η γηραιά ήπειρος τις δημοκρατικές της αξίες. Όταν τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της Ουκρανίας, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ευρώπη πειραματίζεται με τα υλικά του ψυχρού πολέμου» και υπογράμμισε ότι η λύση δεν πρόκειται να δοθεί «ούτε με απειλές, ούτε με κυρώσεις». Παράλληλα ζήτησε να μην αναγνωριστεί η Κυβέρνηση της Ουκρανίας στην οποία συμμετέχουν νεοναζί ενώ ζητώντας να δοθεί «μια ευκαιρία στην ειρήνη», χωρίς την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και χωρίς την επέμβαση του ρωσικού στρατού. -Τα βασικά σημεία του ντιμπέιτ:

Τσίπρας:. Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που επελέγη ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας, που εύχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος . Καλώ πολυακουσμένα ευρωπαίους ΝΑ κρίνουν ΑΝ ΕΙΝΑΙ Αυτο Ιστορία επιτυχίας σταθεροποιημένης Αλόης Ιστορία κοινωνικής τραγωδίας Καλούμε ΝΑ ΤΑ στηρίξουν κόμμα Της Αριστεράς ΓΙΑ ΝΑ τεθεί Τέρμα ΣΤΗΝ Πολιτικη Της λιτότητας, για επανάκτηση της δημοκρατίας και για να ξαναβρούμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.


Για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη

Σκα Κέλερ: . Η. Ανεργία Των Νέων αποτελεί ύψιστη έχει ΤΗΝ έχει ΤΗΝ έχει την προτεραιότητα Ο Ο Ο ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ επιτρέπεται Μιά Ολόκληρη Χαμένη Γενιά. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε: Μόνο δημιουργώντας βιώσιμες θέσεις εργασίας, πιο πράσινη, πιο βιώσιμη οικονομία. Καλές και ποιοτικές δουλειές. Οι νέοι δεν ήταν η αιτία της κρίσης, πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο για το μέλλον.

Αλέξης Τσίπρας: . Αν. ΜΕ συνεχίσουμε τις καταστροφικές Πολιτικές λιτότητας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση αντιμετώπισης Της ανεργίας Η. .. Ανεργία ΣΤΗΝ Ευρωπη ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΗ. Στηρίζουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Η λύση είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις για την Ευρώπη, ένα ευρωπαϊκό new deal για ενίσχυση της απασχόλησης που να περνά μέσα από την ανάπτυξη. Αν συνεχίσουμε με την καταστροφική λιτότητα δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ιδίως εκρηκτικές διαστάσεις της στο νότο.

Μάρτιν Σουλτς :. ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΙ εκατομμύρια άνεργους νέους ΚΑΙ ΠΙΟ πολυακουσμένα καταρτισμένους. Εκεί όπου είναι υψηλότερη η ανεργία, έχουμε το πρόβλημα ότι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας η μικρή μεσαία επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση σε πιστώσεις. Λαμβάνουν οι τράπεζες με επιτόκιο 0,25% και δεν δανείζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα συνδυάσω χρήματα της ΕΕ με χρήματα της ΕΚΤ για τις επιχειρήσεις, και αυτές που θα προσλάβουν νέους θα λάβουν επιδότηση επιτοκίων ή μεγαλύτερες προθεσμίες επιστροφής των δανείων.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Η απασχόληση έχει ως προϋπόθεση την ανάπτυξη, δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς υγιή δημοσιονομικά. Πρέπει να συνεχιστεί η εξυγίανση με υπεύθυνη δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς υπερβολικά περιοριστικούς όρους. Θα πρέπει να προσφέρουμε τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους νέους-μόνιμες και στέρεες εφόσον μπορέσουμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά μας. 

Γκι Φερχόφσταντ: Όλα αυτά που άκουσα είναι παλιές συνταγές που έχουν αποτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντί να συνεχίσουμε με συντηρητικές ή τις σοσιαλιστικές ιδέες που δημιούργησαν περισσότερο χρέος χρειάζεται νέα προσέγγιση στην αρχική ιδέα του Ζακ Ντελόρ.

Απευθυνόμενος στον Μάρτιν Σουλτς, είπε: Μάρτιν, εσύ δεν είσαι αρκετά έξυπνος, ο Ντελόρ ήταν. Όπως πέτυχε ο ντελόρ μπορούμε και εμείς.

Λιτότητα και ανάπτυξη

Σκα Κέλερ : Η λιτότητα μας έχει ρίξει όλα και πιο βαθιά στην κρίση. Έχουμε 26-27 εκατομμύρια ανέργους. Η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει. Αντί για λιτότητα πρέπει να επενδύσουμε σε μία πιο πράσινη οικονομία, θέσεις εργασίες υπαρκτές ακόμη και ύστερα από δεκαετίες. Και αυτό επένδυση στην ενέργεια, αποδοτικότητα ενέργειας και την παιδεία. Όχι λιτότητα.

Αλέξης Τσίπρας : Οι ιδέες που εκφράζει ο Γκι Φερχόφσταντ νομίζει ότι είναι καινούριες, αλλά είναι πολύ παλιές που μας οδήγησαν στην κρίση, στην κρίση του 29 'στη χρηματοπιστωτική φούσκα στην Αμερικής. Είναι ιδέες που έχουν θέσει την Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο. Να σταματήσουμε τη λιτότητα, να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους. Με μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και λύση ανάλογη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953 όπου διεγράφη μέρος του χρέους, δόθηκε μορατόριουμ για την αποπληρωμή του υπόλοιπου και ρήτρα ανάπτυξης.

Μάρτιν Σουλτς :. Ο συνδυασμός Της δημοσιονομικής πειθαρχείας ΠΟΥ απαραίτητος ΚΑΙ αναπόφευκτος ΚΑΙ Η. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επένδυσης ΣΤΗΝ Ανάπτυξη ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ απασχόληση ΔΕΝ λειτούργησαν ΟΙ περικοπές. Μόνο. Να συζητήσουμε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Θα πρέπει να μιλάμε και για τα έσοδα των προϋπολογισμών.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Την κρίση τη διαχειρίστηκαν και Σοσιαλιστές, και Φιλελεύθεροι και Χριστιανοδημοκράτες. Είναι απαραίτητες οι επενδύσεις. Δεν επενδύουμε γιατί δεν το επιτρέπουν οι προϋπολογισμοί μας, έχουμε συσσωρεύσει έλλειμμα και χρέος και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για επενδύσεις. Όποιος θέλει επενδύσεις να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά του.

Γκι Φερχόφσταντ: . Αντιδρώ ΣΕ όσους λενε Ότι ΔΕΝ χρειαζεται πειθαρχία ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, αλλιώς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά μαζί με αυτήν χρειάζεται μία νέα στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη. Δεν έχουμε περιθώριο για νέο χρέος. 

Χρήση του «τζόκερ» από την Σκα Κέλερ: Ο Φερχόφσταντ ανέφερε το θέμα του χρέους ως πρόβλημα. Η Ισπανία είχε πλεόνασμα πριν την κρίση, το χρέος των τραπεζών φόρτωσε τον πολίτη με το χρέος γιατί το ανέλαβε το κράτος. Να δώσουμε τέλος στην κερδοσκοπία. Αυτό το κύριο πρόβλημα στην κρίση.

Τσίπρας: Έχω μείνει άναυδος με τα bail-in προγράμματα. Μετά τα δισ. που φορτώσαμε στους φορολογούμενους, η νέα λογική είναι να φορτώσουμε δισ. στους καταθέτες. Νομίζω ότι είναι καταστροφική λογική. Η δική μας πρόταση είναι να πάμε σε μία συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους.

Σουλτς: . Η. τραπεζική ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Πρώτο Βήμα Πρέπει ΝΑ ΤΟΝ σπάσουμε φαύλο κύκλο Των τραπεζικών ΚΑΙ Των κρατικών χρεών. Χρειάζεται περισσότερος έλεγχος. Ο κίνδυνος και η ανάληψη ευθύνης πρέπει να είναι στα ίδια χέρια. Οι τράπεζες να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Στη δική μου Κομισιόν, θα ελέγξουμε τις τράπεζες.

Γιούνκερ: Θα ήθελα να μην μιλάμε μόνο για όσα έχουν γίνει. Σώσαμε τις τράπεζες για να προστατέψουμε τον καταθέτη και τις επιχειρήσεις, γιατί η πραγματική οικονομία θα κατέρρεε διαφορετικά. Δεν κάναμε τα λάθη της δεκαετίας του '30.

Φέρχοφστατ :. ενζύμου ενζύμου ενζύμου Να συνεισφέρουν ΟΙ τράπεζες ενζύμου ενζύμου ενζύμου Να διαχωριστούν ΟΙ καταθετικές ΑΠΌ τις επενδυτικές τράπεζες. Και στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία η κρίση δεν ήταν θέμα τραπεζικό. Ήταν οι κακές πολιτικές που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κ. Τσίπρα. Οι κρατικές τράπεζες χρηματοδοτούσαν τα κόμματα, ακόμα και το δικό σας.

Αλέξης Τσίπρας: . ΚΑΙ Δημόσιες ΚΑΙ ιδιωτικές τράπεζες ΤΟ πελατειακό κράτος ΣΤΗΝ Ελλάδα, κ. Φέρχοφστατ, χτίστηκε από τα κόμματα που υποστηριζόταν στις Ευρώπη από τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα. Όμως αποδείχτηκε ότι το φάρμακο που δόθηκε ήταν καταστροφικό.

Γιούνκερ: Επί σειρά ετών, νυχθημερόν εργαζόμουν για να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρώπη. Γιατί αγαπώ την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δέχτηκα πολλές κατηγορίες, αλλά δεν θα δεχτώ ποτέ ότι δεν σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην Ελλάδα. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζωνη, όπου είναι η θέση της.

Αλέξης Τσίπρας : Η άνοδος του ευρωσκεπτικσμού είναι έχει αιτίες και υπαίτιους. Ο ευρωσκεπτικισμός οφείλεται στους κυβερνώντες της Ευρώπης και την λιτότητα. Εμείς λέμε ότι την Ευρώπη πρέπει να τη σώσουμε αλλάζοντας πολιτική, όχι εμμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας.

Σουλτς: Οι πολίτες περιμένουν μία διαφορετική Ευρώπη. Αυτό που χάσαμε ήταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ΕΕ: Η εμπιστοσύνη.

Φέρχοφστατ: . Πρέπει να πούμε την αλήθεια, κυριως ΣΤΗΝ Νότια Ευρωπη Ποιός ΘΑ ΤΟ πληρώσει λογαριασμό ΑΝ γυρίσει Στη ΔΡΑΧΜΗ Η.. Ελλάδα; Θυμάστε πώς ήταν ο ανταγωνισμός στις υποτιμήσεις των νομισμάτων. Ο απλός πολίτης θα το πληρώσει.

Ουκρανική κρίση

Γκι Φερχόφσταντ : Έχω λάβει επιστολή από τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ που λέει πώς μπορεί να δικαιολογήστε την ύπαρξη της Ευρώπης αν αποτύχει στην κρίση στην Ουκρανία; Πρέπει να κάνουμε κάτι αποφασιστικό. Ενοποίηση προσπαθειών και δυνάμεων. Σοβαρές κυρώσεις κατά του Πούτιν γιατί είναι η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται.

Αλέξης Τσίπρας : Η Ευρώπη πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είναι πισωγύρισμα. Ανοίγεται πληγή στην καρδιά της Ευρώπης. Απέναντι σε αυτή την απειλή ούτε απειλές ούτε κυρώσεις, αλλά διάλογος και διπλωματία. Να μην αποδεχτούμε την άνοδο νεοναζί σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση, να μη αναγνωρίσουμε τέτοια κυβέρνηση. Να δοθεί δυνατότητα στον ουκρανικό λαό να είναι ο μόνος κυρίαρχος που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Διάλογος στα πλαίσια του ΟΑΣΕ, να μην υπάρχει στρατιωτική παρέμβαση ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από τη Ρωσία, να δοθεί ευκαιρία στην ειρήνη.

Σκα Κέλερ : Κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική λύση. Χρειάζεται ενισχυμένος διάλογος, να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα δεχτούμε κάποια από τα θέμα που προβάλει ο Πούτιν όπως η προσάρτηση της Κριμαίας. Σωστές οι κυρώσεις, αλλά υπάρχουν και άλλα. Να μιλήσουμε για όπλα που εξακολουθούν να εξάγονται από κράτη-μέλη της ΕΕ προς τη Ρωσία. Αυτό να σταματήσει. Εξαρτόμαστε υπερβολικά από τη Ρωσία για την ενέργεια, ζητούμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Και αυτό θα γίνει με επένδυση στις δικές μας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ : Είπαμε στον Πούτιν ότι είναι απαράδεκτη στάση του. Επιβάλαμε κυρώσεις και πρέπει να αυξήσουμε την ένταση τους αν η Ρωσία δεν αλλάξει τακτική. Και να αφορούν οι κυρώσεις κυρίως χρηματικές ροές μεταξύ Ρωσίας και χρηματοπιστωτικών κέντρων της Ευρώπης. Πόλεμους δεν θέλουμε. Θα πρέπει να έχουμε διάλογος στο όνομα ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών, και να πούμε «όχι» στον Πούτιν.

Μάρτιν Σουλτς: Συζητούμε για πόλεμο, ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εμφυλίου. Η ΕΕ δεν είναι στρατιωτική δύναμη, ο, τιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε στρατιωτική αντιπαράθεση θα πρέπει να το κάνουμε. Κυρώσεις και μέτρα πρέπει να αποφασίζονται και να υλοποιούνται. Χρειάζεται και παράλληλη στρατηγική των ΥΠΕΞ της ΕΕ που προσπάθησαν στη Γενεύη να βοηθήσουν. Και στήριξη στη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 25ης Μαΐου.

Κινήσεις ανεξαρτητοποίησης Καταλονία, Σκωτία

Γκι Φερχόφσταντ : Η ΕΕ δεν πρέπει να αναμειγνύεται. Είναι θέμα των Ισπανών και Καταλανών. Δεν πρέπει να επεμβαίνει η ΕΕ με αρνητικό τρόπο, όπως πρόσφατα ο Ζοζέ Μπαρόζο. Ας αποφασίσουν εκείνοι. Δεν είναι θέμα της ΕΕ να αναμειγνύεται σε τέτοια ζητήματα.

Αλέξης Τσίπρας :. Η. ευρωπαϊκή Αριστερά σέβεται ΤΟ δικαίωμα αυτοδιάθεσης Των λαών ΟΙ συγκρούσεις, οι εντάσεις ανάμεσα σε λαούς και έθνη δεν μπορούν ποτέ να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να προκρίνεται η αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Σεβασμός στη θέληση πολιτών, ταυτόχρονα σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Για την περίπτωση της Καταλονίας, μια πιο ενισχυμένη αυτονομία στα πλαίσια μίας ομοσπονδιακής κοινότητας. Κάτι παρόμοιο και με την υπόθεση της Ουκρανίας. Η Ουκρανία πρέπει να είναι γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, όχι πεδίο αντιπαράθεσης.

Κέλερ : Το δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν για το μέλλον τους είναι σημαντικό. Αν ήμουν πρόεδρο της Κομισιόν θα καλοδεχόμουν το ενδεχόμενο να είναι ανεξάρτητοι και θα τους καλοδεχόμουν στην ΕΕ.

Γιούνκερ: Θα ήταν σώφρων να μην αναμειχθούμε σε αυτό το θέμα. Θα πρέπει να σεβόμαστε τα εθνικά συντάγματα. Εμείς θα πρέπει να σιωπούμε.

Σουλτς: Δεν είμαστε ομοσπονδιακό κράτος, αλλά ένωση κυρίαρχων κρατών. Άρα η ΕΕ δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Μετανάστευση

Φέρχοσφτατ: . Χρειαζόμαστε ΚΟΙΝΗ Πολιτικη ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ περισσότερη παράνομη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ επιτρέπουμε ΤΗ νόμιμη. Τι κάναμε για τους πρόσφυγες από τη Συρία;

Τσίπρας: Είναι παράξενο να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όταν στη ΕΕ συμμετέχουμε σε εστίες έντασης όπως στη Λιβύη. Δεν είναι αποτελεσματική η πολιτική της καταστολής. Πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική του ασύλου, να δοθούν κονδύλια και να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά της ευθύνης. Γιατί Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη.

Κέλερ: Απαράδεκτο να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνίγονται στη Μεσόγειο. Χρειαζόμαστε νόμιμη μετανάστευση. Καμία χώρα μέλος δεν έχει συμφωνήσει να μιλήσει καν για νόμιμη μετανάστευση, σε μία Ευρώπη που έχει κερδίσει το βραβείο νόμπελ ειρήνης.

Γιούνκερ: Χρειάζεται νομοθεσία για τη νόμιμη μετανάστευση, όμως αυτό δεν θα εμποδίσει την παράνομη. Χρειάζεται τα ευρωπαϊκά κράτη να μην μειώνουν τα κονδύλια αλληλεγγύης σε τρίτες χώρες. Τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται εκεί που δημιουργούνται.

Σουλτς : Σύστημα νόμιμης μετανάστευσης έχουν όλα τα μεγάλα κράτη, εκτός από την Ευρώπη. 

Θρησκευτικά σύμβολα στην ΕΕ, δημόσιοι χώροι, μαντήλα

Σκα Κέλερ : Δεν είναι απαραίτητη η ρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να διαφυλαχθεί η προσωπική ελευθερία του ατόμου. Εξαρτάται και από τοπικό πλαίσιο, σημαντική η θρησκευτική ελευθερία εφόσον δεν παρεμβαίνει δικαιώματα των άλλων.

Γκι Φερχόφσταντ: Υπέρ ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά των διακρίσεων στην ΕΕ. Αναφορά στη νομοθεσία για τις αμβλώσεις στην Ισπανία. Χρειζόμαστε να ισχύουν οι βασικές αρχές και αξίες παντού με ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ των διακρίσεων. Το συντομότερο.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: . Κάθε φιλοσοφία, θρησκεία, ΘΕΣΗ απέναντι Στη Ζωή έχει ΝΟΗΜΑ Τί Δουλειά έχει Η. .. εε; Δεν χρειάζεται ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αρχές αδιαπραγμάτευτες μεν, αλλά όχι ανάμειξη σε περιφερειακές παραδόσεις, εθνικές παραδόσεις. Είναι θέμα των κρατών-μελών.

Αλέξης Τσίπρας : Κάθε πολίτης που ζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ οφείλει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες. Και κάθε κράτος οφείλει να σέβεται τις πολιτισμικές παραδόσεις κάθε πολίτη. Αναφαίρετο δικαίωμα να έχουμε τη δυνατότητα να πιστεύουμε σε όποιο Θεό θέλουμε. Ένα επικίνδυνο κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού βλέπουμε στην Ευρώπη, και πιο επικίνδυνο ειδικά όταν αφορά συγκρούσεις για τη θρησκεία. Για τις αμβλώσεις στην Ισπανία: Μας γυρνά ο νόμος στις εποχές του δικτάτορα Φράνκο, εξέλιξη ενάντια στην οποία πρέπει να αγωνιστούμε.

Μαρτιν Σουλτς :. Σεβαστή η ελευθερία του καθενός να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις . ΟΙ Δημόσιοι Χώροι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ οφείλουν παραμείνουν ουδέτεροι Επιμένω εδω. Στο όνομα των μη διακρίσεων ο δημόσιος χώρος είναι ελεύθερος.

Τσίπρας: Το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό, τι θέλει η Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος. (In.gr)

Πληροφορίες: in.gr, stokokkino.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Και η Μόσχα γυρνά την πλάτη στον Αντώνη Σαμαρά - Νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς βάλλεται για το ρόλο του από Μπαρόζο και τους FT για το ρόλο του στη ματαίωση του δημοψήφισματος Παπανδρέου και την κυβίστηση απο του από το αντιμνημονιακό μέτωπο στο μνημονιακό στρατόπεδο, λίγο μετά το άδειασμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας για τη μονταζιέρα πάνω στις δηλώσεις Ομπάμα και την άρον άρον απόσυρση του διαφημιστικού σπότ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έρχεται η σειρά της Ρωσίας να γυρίσει την πλάτη στη συγκυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Αντώνη Σαμαρά (ο Ευάγγελος Βενιζελος στο διεθνές σκηνικό είναι σα να μην υπάρχει, ακόμα γελάνε και οι πέτρες για την πρόθεση του να βάλει τη στολή παραλλαγής και να βομβαρδίσει τη Συρία), ΑΠΌ ΤΗΝ αλλη Ο Αλέξης Τσίπρας καθιερώνεται Ως Ο μοναδικός αξιόπιστος συνομιλητής ΚΑΙ ΣΑΝ Ο μαναδικός πουνα Μπορει προασπίσε ι ΤΑ εθνικά συμφέροντα.

Σε δημοσιευματά του το ελληνόφωνο ρωσικό σάιτ "Φωνή της Ρωσίας" αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και δεν παραλείπει να στηλιτεύσει αρνητικά την στάση του Άντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του ρωσικού Μέσου:
Η ανάγκη για «μια νέα επανατοποθέτηση ... αναβάθμιση στις ελληνορωσικές σχέσεις» καταγράφεται σε όλες σχεδόν τις δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων που συνομίλησαν με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Α. Τσίπρα, κατά τη διήμερη επίσκεψή τους στη Μόσχα.
Η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο , υποδεχόμενη τον Α. Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μίλησε για «αναξιοποίητες δυνατότητες διμερούς συνεργασίας». Υπενθυμίζεται ότι η ίδια τον Ιανουάριο του 2012, κατά την υποδοχή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά , είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας με τους Έλληνες πολιτικούς, γιατί «δεν εφαρμόζουν συμφωνίες». Η εύκολη απάντηση του κ. Σαμαρά, τότε, ήταν πως «εγώ ό, τι υπόσχομαι το εκπληρώνω». Ωστόσο «τα έργα και οι ημέρες του» στους τομείς της διμερούς συνεργασίας, μπορούν πλέον να παρομοιαστούν με τη γνωστή φράση: «! και διηγώντας τα να κλαίς ... »
Η αντιπροσωπεία είχε επίσης πολύωρη συνάντηση με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, παρουσία του διευθυντή του, Λεονίντ Ρετσέτνικοφ , για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο αποτελεί απευθείας σύμβουλο του Πούτιν. Ο κ. Ρετσέτνικοφ υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία μίλησε μεν με τα πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα, αλλά είπε φωναχτά και πράγματα που αποτελούν «κοινό μυστικό» στους κύκλους των ρώσων αξιωματούχων. «Έχει επέλθει ένας κορεσμός-είπε-με τους συνεχείς βερμπαλισμούς για κοινές ιστορικές, πνευματικές και θρησκευτικές αναφορές ... Από τις ρίζες πρέπει να ξεπεταχθεί, επιτέλους το δένδρο μιας ουσιαστικής, αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Οι προσπάθειες με τις ως τώρα ηγεσίες της Ελλάδας δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες », κατέληξε ο κ. Ρετσέτνικοφ.
Συντονισμός Γκέγκορ Γκίζι - Αλέξη Τσίπρα
Πάντως, οι ρώσοι συνομιλητές της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εκτίμησαν την, εξ αρχής προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας, έτσι σας δηλώνουμε εξ άρχής, ότι δεν ήρθαμε να υποσχεθούμε πράγματα κενά περιεχομένου, αλλά να εργαστούμε από κοινού για τη διαμόρφωση μιας ατζέντας με ό, τι μπορούμε και επιθυμούμε και οι δύο πλευρές να υλοποιήσουμε ».
Μια πρώτη συζήτηση για την «ατζέντα» της διμερούς συνεργασίας έγινε στο ρωσικό ΥΠΕΞ, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και για το μείζον ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Τιτόφ .
Από την πλευρά της η Μόσχα υποδέχθηκε με ευχαρίστηση τις σχετικές δηλώσεις Τσίπρα, ότι, Ε.Ε. έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή ακόμα και υποστήριξη μιας εξουσίας, στο Κίεβο, η οποία περικλείει νεοναζιστές, ένοπλες ομάδες εθνικιστών που πρωτοστατούν σε επιθέσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας με εκατόμβες αίματος. Όπως και για την υποταγή των Βρυξελλών στις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Η Ευρώπη με τις κυρώσεις πυροβολεί τα ... πόδια της» , είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας, εννοώντας τη στενή συνεργασία Ρωσίας-Ευρώπης, η οποία ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ το χρόνο. Τάχτηκε επίσης υπέρ μιας ενιαίας Ουκρανίας η οποία με τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, στο εξής μπορεί να υπάρξει ως Ομοσπονδία «όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Μια Ουκρανία, γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και όχι ένα νέο τείχος διαχωρισμού ».
Το παράδειγμα της Ελλάδας της εξαθλίωσης, της απόγνωσης, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού που έφερε η επιβολή της των μνημονίων, είπε πως πρέπει να αποτελέσει σημάδι αποτροπής της φιλικής Ουκρανίας από μια επανάληψη του οδυνηρού αυτού εγχειρήματος.
Ευχές για νίκη στις εκλογές
«Μελετήστε την κατάσταση στην Ελλάδα πριν ακούσετε τις« σειρήνες »του ΔΝΤ», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας στο μεγάλο κανάλι, «Ρωσία24» , προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση ενώ η συνέντευξή του σχολιάστηκε ευρύτατα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στη Μόσχα από το Βερολίνο μαζί με τον πρόεδρο του αριστερού αδελφού κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι , με τον οποίο συντόνισαν τις επαφές τους στη ρωσική πρωτεύουσα. Γενικά, η κοινή παρουσία τους και η αλληλοενημέρωσή τους που ήταν σε γνώση και υπό τον έλεγχο του ...... Κρεμλίνου προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στο επιτελείο της καγκελαρίας στο Βερολίνο ...!
. Πόσο μάλλον όταν ακούστηκε η δημόσια η προσφώνηση του διευθυντή Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών tου κ Ρετσέτνικοφ :. «Καλωσορίζουμε τον Αλέξη Τσίπρακαι του ευχόμαστε να νικήσει στις εκλογές» Το ίδιο συνέβη και στη Κρατική Δούμα, όπου μετά την ανάλυση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της ευρωπαϊκής αριστεράς και το άλμα που προβλέπεται να γίνει στα ποσοστά της στις 25 Μαίου, του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» αλλά και «νίκη στις εθνικές εκλογές»!

Ένας νέος πολιτικός από την Ελλάδα κατάφερε και άνοιξε στη Ρωσία μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Από τον ίδιο και την ομάδα του θα εξαρτηθεί-όταν έρθει στη κυβέρνηση-με τι περιεχόμενο θα την γεμίσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Πανάς:"Προβάδισμα της Ρ. Δούρου με 5,3%"


Ο καθηγητής στατιστικής Επαμεινώνδας Πανάς μιλά στο Κόκκινο για τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε για την εκλογική μάχη της Περιφέρειας Αττικής.   Προβάδισμα 5,3% της Ρένας Δούρου απο τον νυν περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο καθηγητής στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επαμεινώνδας Πανάς. 

Συγκεκριμένα η Ρ. Δούρου στη πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,6% ενώ ο Γ. Σγουρός 20,3%. Ακολουθούν ο υποψήφιος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος με 13%, ο Η. Παναγιώταρος της ΧΑ με 11,9%, Ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ με 9,1% και ο Π. Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ με 6%.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με την πρόθεση ψήφου ανα περιφέρεια: ,Ταυτότητα έρευνας:

 

πηγή:stokokkino.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Την Πέμπτη η προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Κοντόσταυλου στην πλατεία Καισαριανής

Την Πέμπτη 15.5.14, στις επτάμιση το απόγευμα, στην πλατεία Καισαριανής, θα γίνει η μεγάλη - κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ", στην οποία θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής "Γιώργος Κοντόσταυλος"
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρία σε Ένα για να φύγουν - Του Θανάση Κοσκινά


Τρία σε Ένα για να φύγουν
Του Θανάση Κοσκινά  
Μετά την καταστροφή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τον αργό θάνατο της οικονομίας, μετά  «το σοκ και δέος» που δημιούργησε ηττοπάθεια και εσωστρέφεια, ήρθε η ώρα να δείξουμε το ανάστημα μας και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Η πιο αποτελεσματική αντίδραση μιας πολύπαθης κοινωνίας είναι η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες, με αποκορύφωμα τις εκλογές  και τη ψήφο.
    Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, το δόλιο σύστημα επέλεξε να τις κάνει τρία σε ένα, αποδιοργανώνοντας και αποδυναμώνοντας εκείνα τα όργανα, που εντός των κομμάτων θα εργάζονταν σε μια διαδικασία κάθε φορά και όχι σε τρεις ταυτόχρονα. Έχει κάτι θετικό όλο αυτό όμως. Θα τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς. Σε λίγο καιρό ψηφίζουμε και φεύγουν.
    Είναι εύκολο  να καταλάβουμε ότι αποσκοπούν σ’ ένα θολό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, για να το διασκευάσουν στη συνέχεια, και την εβδομάδα που μεσολαβεί να κάνουν την προπαγάνδα τους επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους. Εμφανίζουν καινούρια «κομματάκια» (προϊόντα),όπως ελιές, γέφυρες, ποταμάκια κλπ. Χρησιμοποιούν μια τακτική διάσπασης προσοχής, παρουσιάζοντας  υποψηφίους της ίδιας πολιτικής ιδεολογίας διασπασμένους η ανεξαρτητοποιημένους.
    Όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησαν τον τόπο τα δυο κόμματα που αποδείχτηκε ότι ήταν και είναι ένα, ενώ κατ’ ουσία υπάρχει μόνο προσχηματική διαφοροποίηση των δύο. Ουσιαστικά είναι και τα δύο κόμματα νεοφιλελεύθερα. Παίζουν  δηλαδή το ίδιο θέατρο, όπως  τώρα σε μικρή κλίμακα, με τους υποψηφίους δημάρχους, δήθεν διασπασμένους και εκτός κομματικής γραμμής. Βλέπουμε να δηλώνουν δήθεν ανεξάρτητοι όλοι οι πρώην  “πασοκονεοδημοκράτες” μνημονιακοί δήμαρχοι, που εφάρμοσαν τα μνημόνια με ζήλο στους δήμους και τις περιφέρειες. Καθώς και συμμαχίες μη δηλωμένες αλλά ορατές στην κοινωνία από πολιτικά μορφώματα που συνεργάζονται με μνημονιακούς δημάρχους, προκειμένου να μην υπάρξει προβληματισμός, ένωση, ενεργοποίηση  και ισχυρή αντίδραση των δημοτών.... 
    Συμπολίτες, αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε από το κράτος αυτό, δε ξεχνιούνται όσο και να προσπαθούν. Όσα πλεονάσματα και να μας παρουσιάζουν, όσα  προεκλογικά ψίχουλα και αν δώσουν, τα προβλήματα  παραμένουν και είναι βέβαιο ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να υποκλέψουν τη ψήφο του λαού, με τεχνάσματα και ψέματα, όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές, που έταξαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως διέλυσαν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. Ξεπούλησαν τη χώρα και κατέστρεψαν τις υποδομές της. Εκτίναξαν το έλλειμμα σε δυσθεώρητο ύψος, αύξησαν την ανεργία, κατάργησαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, μείωσαν δραματικά μισθούς και συντάξεις. Άστεγοι, φτώχια, αυτοκτονίες. Μια λυσσαλέα επίθεση στη κοινωνία από τους εντολοδόχους των ξένων δυνάμεων και συμφερόντων. Σκοπός τους να κάνουν τη χώρα εξαρτημένη αποικία με σκλάβους και στόχος τους οι ενεργειακοί και οικονομικοί  πόροι.
    Αυτές οι εκλογές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Κάθε οικογένεια έχει άνεργους, συνταξιούχους, χαμηλόμισθους, αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν “λουκέτο”. Κάθε επιχείρηση βλέπει ότι δε βγαίνει και σε λίγο θα πάρει το δρόμο των άλλων άδειων ξενοίκιαστων καταστημάτων. Κάθε εργαζόμενος βλέπει ότι θα φτάσει να παίρνει 490 ευρώ μισθό. Τελικά, ένας φαύλος κύκλος που ακολουθείται πιστά, ξεκινώντας από το ότι πρέπει να καλύψουμε τις δόσεις του δανείου.
    Ο δήμος διεκδικεί από την περιφέρεια και αυτή από το κράτος. Στο δήμο μας, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, καθεστωτικός και μνημονιακός, λέει αβίαστα “NAI” σε όλα. Ο εν λόγω δήμαρχος όχι μόνο δεν ενεργοποίησε τους πολίτες, αλλά με κακοδιαχείριση, άφησε αναξιοποίητες δομές αλληλεγγύης που θα μπορούσαν να προσφέρουν στους δημότες. Την ανεπάρκεια και την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής ήρθαν να καλύψουν οι πρωτοβουλίες ανεξάρτητων συμπολιτών μας, επιχειρηματιών και εθελοντών, στα πλαίσια των δικών μας δομών αλληλεγγύης.
    Η νομαρχία είναι καταργημένη βαθμίδα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (1833-2010). Κακοδιαχείριση, αδράνεια, απουσία έργων υποδομής και συντήρησης τους, αποτέλεσαν εφαλτήριο ώστε να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την ανυπαρξία της διοίκησης της. Με κάθε βροχή υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χάνουν τις περιουσίες τους, εξαιτίας της αδιαφορίας των εκάστοτε νομαρχών αλλά και της λανθασμένης διαχείρισης των κονδυλίων.
     Το μόνο χειροπιαστό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι η λειτουργία της Περιφέρειας μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών. Έμεινε απαθής στο ξεπούλημα του Ελληνικού, μεθόδευσε το ξεπούλημα του Αστέρα, έμεινε άπραγος ώστε να διευκολύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά εξυπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Άφησε νηστικούς τους απόρους μαθητές στα σχολεία. Δεν έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στο Πέραμα για κοινωνικές παρεμβάσεις. Βόλεψε με έργα βιτρίνας τους φιλικούς του δημάρχους. Δεν προχώρησε σε έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό και αντιπλημμυρικό σύστημα. Κατάφερε να αντιστοιχούν 0.74 βρεφονηπιακοί σταθμοί ανά δήμο της Αττικής… Τρέχει τώρα να κάνει εγκαίνια δήθεν έργων στα χαρτιά.
    Συμπολίτες, ήρθε η ώρα - και εκεί - να αλλάξουμε τα δεδομένα, με τη ψήφο μας. Αν ψηφίσουμε τους ίδιους μνημονικούς περιφερειάρχες, τα «καλά παιδιά» των μνημονιακών κυβερνήσεων, μην περιμένουμε τίποτα, παρά τα ίδια και χειρότερα. Αδιαφορία, διαπλοκή και διάλυση των δομών και των έργων που είναι τόσο ουσιαστικά για τις ζωές μας. Δυστυχώς όμως, λίγοι καταλαβαίνουν την αξία του ποιος διοικεί την όποια περιφέρεια.
    Οι ευρωεκλογές έχουν δυο ισχυρά μηνύματα να δώσουν και για αυτό επιλέχτηκε από το φαύλο σύστημα της διαπλοκής να είναι τη δεύτερη Κυριακή, με κύρια δικαιολογία πως ήταν τεχνικά δύσκολο να γίνουν την πρώτη. Πραγματικά υποβιβάζουν τη νοημοσύνη του λαού με αυτά τα τερτίπια.

    Το πρώτο μήνυμα είναι στο εξωτερικό της χώρας∙ ότι αντιστεκόμαστε και θέλουμε το ξεχασμένο ιδεώδες της  ένωσης των λαών της Ευρώπης και όχι του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας, πίνοντας το αίμα και ακυρώνοντας τον άνθρωπο. Ζητάμε τα δικαιώματα μας μέσα σε αυτήν την ένωση λαών και δεν λέμε σε όλα ΝΑΙ. Η σκληρή διαπραγμάτευση και η αντίσταση δεν μπορεί ποτέ να γίνει από κάποιον δικό τους, όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αλλά από κάποιον που είναι σαν και εμάς.
    Το δεύτερο μήνυμα είναι στο εσωτερικό της χώρας και στην κυβέρνηση, που έχει χάσει πια κάθε ίχνος αξιοπιστίας και δημοκρατικότητας, όταν κυβερνά ένα λαό με δεκανίκι το διαπλοκοπασοκ και όποιον άλλο βρει, αρκεί να κυβερνά και να υπερασπίζει τα ξένα συμφέροντα. Μήνυμα στην κυβέρνηση που με σκοτεινές δυνάμεις Μπαλτάκου (δεξί χέρι του Σαμαρά) συναλλάσσεται με τη μαύρη χούντα και τους νοσταλγούς του Χίτλερ.
    Ένα είναι το διακύβευμα  αυτών των εκλογών και μια η επιλογή σε τρεις κάλπες: EΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ο ευρωβουλευτής, πρέπει να είναι σαν εμάς. Ένας από εμάς, βιοπαλαιστής, γονιός, τίμιος, αγωνιστικός και αλληλέγγυος.
Διαβάστε Περισσότερα »