Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Νέα πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση Kapa Research και Βήματος!

Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης δίνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για το Βήμα της Κυριακής. Εκτός βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς.

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ καθώς απολαμβάνει την υποστήριξη μόλις του 2,8% των ερωτηθέντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι του 38,5% της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%, την ώρα που το «κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,2%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.


πηγή: 
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το αποκαλυπτικό βίντεο της μίζας Τομπούλογλου (vid)


Στο αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό καταγράφεται στιγμή προς στιγμή η διαδικασία της δωροληψίας του τέως προέδρου του Νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού».

Σε αυτό, η κάμερα παρακολουθεί τον πρώην πολιτευτή της ΝΔ από τη στιγμή της εισόδου του στο επίμαχο γραφείο της Ιπποκράτους, όπου είχε κλειστεί το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, μέχρι την ώρα που βάζει τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ στον … «κόρφο» του.

Το σημαντικό αυτό αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζεται και η δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του τέως προέδρου του νοσοκομείου, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα για την παράνομη συναλλαγή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Άδωνις: O Σαμαράς ευθύνεται για τη χρεωκοπία της Ελλάδας

Η επιθεώρηση στα καλύτερα της! Ο υπούργος Άδωνις κατηγορεί τον Σαμαρά ως συνυπεύθυνο για την χρεωκοπία της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Η αποκάλυψη του γαλλικού Monde που εκθέτει media και δημοσιογράφουςΗ αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Le Monde” για τη μπλόφα της Άνγκελα Μέρκελ δεν αναδείχθηκε από τα Ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Σε αντίθεση με όσα έλεγαν σε όλους τους τόνους τα καθεστωτικά ΜΜΕ τον Απρίλιο και το Μάιο του 2010, η Γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχθηκε πως ”αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη ζώνη του ευρώ, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα ακολουθούσαν την ίδια πορεία σε «μεταγενέστερο χρόνο» Η δημοσιογραφική αποκαλύψει αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που σε όλους τους τόνους, από κοινού με τους πολιτικούς, επαναλάμβαναν το δήθεν δίλημμα: “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”, μιλώντας για την Ελλάδα, ζητώντας την στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου. Προσέθεταν πως αν δεν αποδεχθούμε το μνημόνιο, ”σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο για τα σπίτια μας…”

Όσοι τότε τολμούσαν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη, βρίσκοντας χώρο στα ΜΜΕ, τα οποία τότε θύμιζαν Πράβντα, χαρακτηρίζονταν περίπου ως “εθνικοί μειοδότητες”. Λόγο τότε είχαν μόνο μια ομάδα δημοσιογράφων και πολιτικών που προωθούσαν με κάθε τρόπο την ένταξη της χώρας στο καταστροφικό μνημόνιο. Μάλιστα, πρόσωπα, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης παραδέχθηκαν πως γνώριζαν πολλά περισσότερα, αλλά από μια “ηλίθια αίσθηση, εθνικού, δημοσίου συμφέροντος” δεν έλεγαν τίποτα. “Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”, είχε δηλώσει στην www.iefimerida.gr, ο σχολιαστής του Mega, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου. Επίσης, εκείνο τον καιρό, λίγο πριν η χώρα μπει στο μνημόνιο, προηγήθηκε ένας κύκλος μυστικών συναντήσεων με διευθυντές εφημερίδων και ΜΜΕ , με εταιρεία δημοσίων σχέσεων για λογαριασμό της Τρόικα, όπου ζητήθηκε η αποδοχή των όρων του Μνημονίου. Δημοσιογράφοι με προφανείς σχέσεις με τις τράπεζες και άλλοι από τη “συμμαχία των προθύμων” αποδέχθηκαν τον ρόλο τους και πλέον διαγκωνίζονται κάθε βράδυ σε κυνισμό τον Τόμσεν, επαναλαμβάνοντας πως “είναι αναγκαία τα μέτρα ” που εξαθλιώνουν τον πληθυσμό.

Το δίλημμα του Μαϊου 2010 ήταν υπαρκτό αλλά αντίστροφο. Αν η Ελλάδα, έλεγε “όχι” στο Μνημόνιο, τότε το πρόβλημα θα μεταφερόταν στις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες. Κάτι τέτοιο όμως η Άνγκελα Μέρκελ δεν το ήθελε και τελικά την κατασκευή της πραγματικότητας ανέλαβαν τα ελληνικά media…

πηγή:typologies.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο: Ο Θάνος Πλεύρης καλεί σε δολοφονίες μεταναστών

Ο Θ. Πλεύρης,πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, πολιτευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη, σε εκδήλωση εθνικοφρόνων του περιοδικού Patria, ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλεί σε δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος τους στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι δεν φυλάσσονται τα σύνορα αν δεν υπάρχουν νεκροί."
Ο εισαγγελέας οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα για τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Ηχητικο: Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ: "Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο"

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ που αποκάλυψε το Hot Doc και μεταδόθηκε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο. Σοκαριστικές οι δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος - όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc - προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών στην Ελλάδα.

"Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος οτι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών" λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκφράζει επίσης και τη ρατσιστική άποψη οτι εφόσον οι μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι θα κλέβουν και θα ληστεύουν.
Ακούστε το ηχητικό:πηγή:stokokkino.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο Γιώργος Κοντόσταυλος ο νέος επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής

Ο Γιώργος Κοντόσταυλος αναδείχθηκε νέος επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το ΣΥΡΙΖΑ  δημοτικής παράταξης <<Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής>>, από το πρώτο γύρο κιόλας γύρο της διαδικασίας.

Η κάλπη άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 16/12/2013 αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης <<Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής>> και συνεχίστηκε την επόμενη μέρα στο Στέκι Φίλων και Μελών  ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής.
 Ψήφισαν συνολικά 152 μέλη, με 150 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα,  ο  Γιώργος Κοντόσταυλος έλαβε  73 ψήφους, ο Γιώργος Χαρίσης 54 και ο Κώστας Τάσσος 23. Παρόλο που δεν συγκεντρώθηκε το 50+1% για 4 μόλις ψήφους, ο κύριος Γιώργος Χαρίσης απέσυρε τη υποψηφιοτητά του με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθει από το πρώτο γύρο.Σε ανακοινωσή του μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Γιώργος Κοντόσταυλος  προέβη  μέσω του προσωπικού του προφίλ στον κοινωνικό ιστότοπο του  facebook:

"Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος και νιώθω μεγάλη την ευθύνη στους ώμους μου!! Το να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής είναι μεγάλη τιμή!! Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους που πήραν μέρος στην άψογη δημοκρατική διαδικασία της Παράταξής μας!! Ήδη δείχνουμε το πόσο διαφορετικός πολιτικός χώρος είναι ο δικός μας!!! Χαιρετώ με συντροφικότητα και περηφάνεια τους Γιώργο Χαρίση, Κώστα Τάσσο και Στέλιο Παππά!!! Όλοι ενωμένοι για την μεγάλη ανατροπή στην Καισαριανή!!! Θα νικήσουμε!!!"

Ποιος είναι ο Γιώργος Κοντόσταυλος
Ένα σύντομο βιογραφικό του Γιώργου Κοντόσταυλου παρουσιάστηκε στη σελίδα  του κοινωνικού μέσου δικτύωσης του facebook "Καισαριανή" όπου αναφέρονται τα εξής:

Γεννήθηκε στις 3/9/1966 στην Καισαριανή από μητέρα Βουρλιώτισσα και πατέρα Παριανό. Γέννημα θρέμμα Καισαριανιώτης, τέλειωσε το Λύκειο Καισαριανής το 1984. Μετέπειτα σπούδασε στην Βουλγαρία-Πανεπιστήμιο Κλίμεντ Όχριτσκι Σόφιας- και είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει Μεταπτυχιακά Σεμινάρια για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, του Κέντρου Οικονομικής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας με θέμα το ''Εξαγωγικό Μάνατζμεντ'' και Σεμινάριο επιδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής με θέμα: ''Στήριξη και Συμβουλευτική Ανέργων''. Εργάζοται από το 2001 στα εκπαιδευτήρια ''Κωστέα-Γείτονα'' ως καθηγητής Κοινωνιολογίας, Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης. Είναι υπεύθυνος του Ομίλου UNESCO στο ίδιο σχολείο. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Λεοντή και έχει μια κόρη. Μέλος της Αριστεράς από το 1982 ( ΚΝΕ και ΚΚΕ) και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο από την επίθεση στην εισπρακτική Σιούφα

Κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την επίθεση στην εισπρακτική εταιρεία των γιων του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, δόθηκε στη δημοσιότητα από ομάδα που υπογράφει ως «Αναρχικοί – Αναρχικές». Το κείμενο συνοδεύεται και με βίντεο από την ώρα της επίθεσης.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο indymedia:

«Διανύουμε μια συγκυρία όπου το κράτος και τα αφεντικά έχουν εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους. Εξαθλιώνοντας τις ζωές μας και καταδικάζοντάς μας στην ανέχεια η εξουσία αποσκοπεί στον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Βιώνουμε στο πετσί μας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, απολύσεις και μειώσεις μισθών, φοροληστρική επιδρομή και στρατιωτικοποίηση της καταστολής. Σε αυτό τον κατήφορο ήρθε να προστεθεί και η αμφισβήτηση του υποτιθέμενου “ιερού” καπιταλιστικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας της κατοικίας. ¨Οταν όμως ο καπιταλισμός λέει ιδιοκτησία, αναφέρεται στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και αυτά οφείλουν να είναι στα χέρια των λίγων. Αυτό εννοούν όταν βαφτίζουν την κατοικία ως επένδυση.

Ένα σημαντικό γρανάζι σε αυτή την διαδικασία συγκέντρωσης “κατοικίας-επένδυσης” στα χέρια λίγων είναι οι εισπρακτικές εταιρίες για τις οποίες αδιαφορούμε αν είναι νόμιμες ή παράνομες. Οι εταιρίες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους. Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί. Η μεγαλύτερη εταιρία τέτοιου είδους ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής. Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από αυτήν την προσοδοφόρα και παρασιτική μπίζνα το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Σε αυτήν ακριβώς την εταιρία η οποία εδρεύει στην περιοχή του Ταύρου, στην οδό 25ης Μαρτίου 7, επιλέξαμε να επιτεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 10/12/2013. Εκτός από τον προφανή πολιτικό της συμβολισμό, η επίθεση μας αυτή είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Μία ενέργεια αντίστασης από και για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τη βία των αφεντικών. Μία δράση που είναι μέρος του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που λύγισαν υπό το βάρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Δεν συγχωρούμε κανέναν από όσους συνέβαλαν σε αυτή τη κατάληξη.

Υψώνουμε συντροφικά τις γροθιές μας σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Κοινωνική Επανάσταση μέσα και έξω από τα κελιά της “δημοκρατίας”.

Αναρχικοί – Αναρχικές

ΥΓ1: Ηταν πολιτική μας επιλογή να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους. Κατανοούμε την εκβιαστική συνθήκη που μπορεί να τους οδήγησε σε αυτόν τον τύπο εργασίας αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο ρόλο που έχουν αναλάβει στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας. Αυτό που τους αρμόζει είναι η κοινωνική χλεύη και απομόνωση.

ΥΓ2: Το σπίτι για εμάς ανήκει σε αυτόν που το κατοικεί και καλύπτει βασικές του ανάγκες, έξω από κάθε έννοια ιδιοκτησίας. Απαντάμε ξεκάθαρα οτι το μόνο που μας αφορά είναι να σωθούν οι κατοικίες μικροϊδιοκτητών».
πηγή:topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νεα δημοσκόπηση - 1,2% η διαφορά

Πρώτο κόμμα με διαφορά 1,2% από τη ΝΔ εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή. Την ίδια στιγμή και σε αυτή τη μέτρηση η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτο κόμμα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 37% στις θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 29%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 27%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 19%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 14 και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.

Ως προς την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ με διαφορά 6 μονάδων

Στην εκτίμηση ψήφου η διαγορά διερύνεται κατά μισή μονάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 30.2% ένατι 28.5% της ΝΔ


Διαβάστε Περισσότερα »

Μούφα το «success story» και στην ευρωζώνη

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 1,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς . Αντίθετα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο του 2012. Η επιδείνωση δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια εξόδου από την ύφεση στη ζώνη του ευρώ.
Κατανάλωση και επενδύσεις δύσκολα παίρνουν τα πάνω τους για να σύρουν την ευρω-οικονομία έξω από τη λακκούβα.
Υπο αυτό το πρίσμα στην Ελλάδα το οικονοικό επιτελείο έχει να αντιμετωπίσει και τις εξωγενέις πιέσεις εκτός από την κατρακύλα στα βασικά μεγέθη στο εσωτερικό από την αποτυχία της λιτότητας για την αποπληρωμή ενός μη βιώσιμου χρέους που σκορπά την καταστροφή.
Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν αποκαλυπτικάόπως έγραφε η "Ε" πριν μερικές ημέρες:
"Η επιστροφή στην ομαλότητα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η προαναγγελία ανάκαμψης το 2014 διαψεύδονται πανηγυρικά από την ίδια την οικονομία, που γνωρίζει απρόσμενο πισωγύρισμα τους τελευταίους μήνες του έτους σχεδόν σε όλα τα μέτωπα: πρωτοφανής αποπληθωρισμός, αμείωτα υψηλή ανεργία, αρνητικό ρεκόρ εξαγωγών, επιδείνωση βιομηχανικής ύφεσης και νέα τούμπα οικοδομικής δραστηριότητας συνθέτουν τη μαύρη εικόνα του δ' τριμήνου 2013, προοιωνίζοντας συνέχεια ύφεσης για το 2014".
Στην ευρωζώνη οι αναλυτές που είχαν ερωτηθεί σχετικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προέβλεπαν αύξηση κατά 0,3% της βιομηχανικής παραγωγής, μετά την μείωση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, αλλά έπεσαν έξω για άλλη μια φορά καθώς διεθνώς η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται αντί να βελριώνεται παρά τις εκτυπώσεις χρήματος και τα μηδενικά επιτόκια.
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μία νέα προειδοποίηση για τον εύθραυστο χαρακτήρα της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωζώνης.
«Συνολικά, τα σημερινά στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής δείχνουν καθαρά τη δύσβατη και εύθραυστη φύση της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωζώνης», δήλωσε οικονομολόγος της τράπεζας ING.
Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσε η –ιδιαίτερα ευμετάβλητη– παραγωγή ενέργειας (4%), ενώ η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 2,4% και των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 1,3%.
Εναντίον της τρόικας διαδηλώνουν και οι Πορτογάλοι, για τα νέα μέτρα, παρά τη ρητορική εξόδου από το ΜνημόνιοΕναντίον της τρόικας διαδηλώνουν και οι Πορτογάλοι, για τα νέα μέτρα, παρά τη ρητορική εξόδου από το ΜνημόνιοΣύμφωνα με την Eurostat, σε σχέση με το Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τον Οκτώβριο σε δώδεκα κράτη-μέλη της ΕΕ και μεγεθύνθηκε σε έντεκα. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-11,6%), στην Μάλτα (-7,4%), στην Ολλανδία (-3,5%) και στη Σουηδία (-1,4%). Η μεγαλύτερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε στη (+2,2%), στη Δανία (+1,8%), στην Τσεχία και στη Ρουμανία (αμφότερες +1,7%).
Σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2012-Οκτώβριος 2013), η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε δώδεκα κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε έντεκα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Ρουμανία (10,2%), στην Εσθονία (6,9%), στην Ουγγαρία (6,1%) και στην Τσεχία (6%).
Ernst & Young: Ανάκαμψη με ανεργία
H ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για το ορατό μέλλον στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την έκθεση της Ernst & Young (ΕΥ) Eurozone Forecast (EEF) Winter 2013. Ο πρώτος χρόνος θετικής ανάπτυξης, μετά το 2011 αναμένεται να είναι το 2014 σημειώνει.
Η έκθεση προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ 0,5% εφέτος, ακολουθούμενη από αύξηση 0,9% το 2014. Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα παραμείνει αδύναμη μεταξύ 2015 και 2017 και θα φθάσει στο 1,6% ετησίως.
Η έκθεση επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη φύση του προβλήματος της ανεργίας στην Ισπανία και την Ελλάδα, όπου η ανεργία αναμένεται να παραμείνει πάνω από 25%, ακόμη και μέχρι το 2017.
Στην Ελλάδα, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αναμένεται να μειωθεί κατά 2,9% το 2014 καθώς η υψηλή ανεργία και το πλεονάζον παραγωγικό δυναμικό εξακολουθούν να ασκούν πίεση στους μισθούς, ενώ περαιτέρω μέτρα λιτότητας οδηγούν σε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Τα πραγματικά εισοδήματα θα αυξηθούν κατά λιγότερο από 1% ετησίως το διάστημα 2015-2017, προκαλώντας μια εξαιρετικά περιορισμένη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Μετά από μια αναμενόμενη μείωση του ΑΕΠ κατά περίπου 4% το 2013, προβλέπεται περαιτέρω συρρίκνωση κατά 0,7% το 2014. Οι πάγιες επενδύσεις έχει μειωθεί κατά 65% σε πραγματικούς όρους από την αρχή της κρίσης.
Αδυναμία
Στην έκθεση επισημαίνονται, οι μεγάλες διαφορές στον αριθμό των ανέργων οι οποίοι θα ξεπεράσουν κατά μέσον όρο τα 17 εκατομμύρια μεταξύ 2008 και 2017, σε σύγκριση με τα 13 εκατομμύρια που είχαν φθάσει την προηγούμενη δεκαετία.
Οι επενδύσεις σε όλη την περιοχή αναμένεται επίσης να συρρικνωθούν κατά 0,1% ετησίως κατά τη δεκαετία 2008 - 2017 σε σύγκριση με μέσο ρυθμό αύξησης 3,3% ετησίως κατά την προηγούμενη δεκαετία.
Ο Mark Otty, Area Managing Partner της ΕΥ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική σχολιάζει: «Η ευρωζώνη βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη, ωστόσο θα παραμείνουν βαθιές πληγές από την κρίση. Η ανάπτυξη θα παραμείνει χαμηλή και η ανεργία, αν και σταθεροποιείται, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις της περιοχής καθώς αναλογίζονται τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους».
Αποπληθωρισμός
Παρά το γεγονός ότι τα θετικά σημάδια είναι ορατά στον ορίζοντα, οι κίνδυνοι παραμένουν. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει κινηθεί ανησυχητικά χαμηλά κατά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας το ιστορικό χαμηλό των τελευταίων τεσσάρων ετών, μόλις 0,7% τον Οκτώβριο. Τα χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού είναι διαδεδομένη όχι μόνο στις περιφερειακές οικονομίες, αλλά και στις χώρες του πυρήνα.
Η έκθεση προβλέπει αύξηση του πληθωρισμού οριακά πάνω από 1% το 2014 και το 2015. Αν επαληθευθεί αυτό, τότε η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα είναι δικαιολογημένη στις αρχές του 2014, ως ασφάλιση κατά του αποπληθωρισμού αλλά και ως αντίβαρο της ενδεχόμενης σύσφιξης των πιστωτικών συνθηκών που θα προέλθει από τις ΗΠΑ όταν η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) αρχίσει να περιορίζει την ποσοτική χαλάρωση.
Η Marie Diron σχολιάζει: «Η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων τον Νοέμβριο δεν αναμένεται να αποτρέψει τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού. Πιστεύουμε ότι ο αποπληθωρισμός θα έχει πολύ σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις προοπτικές ανάπτυξης για την οικονομία της ευρωζώνης, αυξάνοντας το πραγματικό κόστος του χρέους».
πηγή:enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ: Ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου με την επιστολή των 11

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν σήμερα 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται στελέχη με βαρύτητα όπως οι Σαχινίδης, Μωραϊτης, Πεταλωτής και Ντόλιος. Η επιστολή έχει ως εξής: [egiakoumis]
 
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013
 
Προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 
Σύντροφε Πρόεδρε,
 
Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.
 
Τα μέλη της ΚΠΕ:
 
Κελεπούρης Ανδρέας
Κίτσιος Βασίλης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Θάνος
Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Όθωνας Μανώλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Πεταλωτής Γιώργος
Σαχινίδης Φίλιππος
Τάτσης Κωνσταντίνος

Ενδεικτικό της πλήρουςς αποξένωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου  από το ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ΚΕ  που αναδείχθηκε από το τελευταίο συνέδριο(άρχες Μάρτη 2013) έχει συγκληθεί μια και μοναδική φορά  για τη ανάδειξη Γραμματέα, ενώ που η χώρα βυθίζεται σε μια άνευ προηγουμένου κρίση και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταρρέουν.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο: Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία βάζει τις κόκκινες γραμμές - Όλη η Μαύρη Βίβλος του Μνημονίου


Για την «ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση» που θα πυροδοτούσε η άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας προειδοποίησε τους εταίρους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας» τόνισε ο κ.Τσίπρας

Υποστήριξε ακόμη ότι οποιαδήποτε σκέψη για άρση της αναστολής πλειστηριασμών θα οδηγούσε στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας, αλλά και στη χρεοκοπία των τραπεζών και στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που, όπως είπε, «σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο».

»Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το "καλό κουράγιο", θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την ΕΕ στο σύνολό της» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ακόμη, ότι κατέθεσε στον Όλι Ρεν «τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου, δηλαδή τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. 

»Του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης. Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ» είπε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

Ο ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, οι κύριοι Ρεν και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της ευρωζώνης.

ΔΙαβάστε όλη τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντολές για δραστική μείωση μισθών, προσωπικού και δομών στις ΔΕΚΟ

Εντολές για δραστική μείωση των μισθών, περιορισμό των προσλήψεων συμβασιούχων, αλλά και συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών εντός του 2014 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, ζητώντας παράλληλα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης, την πώληση των αποθεμάτων και των άχρηστων υλικών και την αξιοποίηση των ακινήτων.
 
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, οι ΔΕΚΟ θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι και αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο του οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2014, ενώ έως τις 7 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποστείλουν και το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2014-2017.
Στο πλαίσιο αυτό οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4092/2012) για τις αμοιβές προσωπικού και τις αμοιβές των μελών των διοικητικών συμβουλίων, στην εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για τις προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου σε σχέση με τις αποχωρήσεις, στην μείωση των προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου (συμβασιούχων) κατά 20% σε σχέση με το έτος 2013, αλλά και σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών όποτε ο νόμος το επιβάλει.
Ειδικότερα, κάθε φορέας πρέπει να συντάξει και να υποβάλλει συνοπτικό μεσοπρόθεσμο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για τα έτη 2014-2017, το οποίο θα πρέπει να επικαιροποιείται σε ετήσια βάση στο τέλος κάθε έτους, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους καθώς και τον εγκεκριμένο από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών προϋπολογισμό τους για το επόμενο έτος.
Τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια πρέπει να περιλαμβάνουν ανάλυση της πρόσφατης οικονομικής επίδοσης του φορέα για τα έτη 2012 και 2013, αλλά και να επισημαίνουν τις  δραστηριότητες και επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες είναι καθοριστικές για την επιβίωση και ανάπτυξη του φορέα καθώς και αυτές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν «ανεξάρτητα» από τον φορέα και οι οποίες δεν αποτελούν την κύρια δραστηριότητά του.
Σύμφωνα με τις εντολές που παρείχε το υπουργείο Οικονομικών οι γενικές κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορείς όσον αφορά στην κατάρτιση των σχεδίων οικονομικών προϋπολογισμών και των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων είναι οι εξής:
Δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσω:
 
α) Στρατηγικής, διαρθρωτικής και λειτουργικής βελτιστοποίησης των παραγόντων κόστους παραγωγής σε όλα τα επίπεδα.
β) Καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας.
γ) Αναδιάρθρωσης των οργανωτικών δομών με τη συγχώνευση και συστέγαση Γραφείων, Τμημάτων και Διευθύνσεων με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και την μείωση των δαπανών λειτουργίας.
γ) Επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των ενοικίων που καταβάλλονται για τις εγκαταστάσεις των φορέων.
δ) Επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των δαπανών που καταβάλλονται για τις προμήθειες πρώτων υλών, τις λοιπές αμοιβές και έξοδα τρίτων καθώς και για επισκευές και συντηρήσεις.
ε) Ελαχιστοποίηση των εξόδων μεταφορών, προβολής, διαφήμισης, εκθέσεων, επιδείξεων και ταξιδιών.
στ) Ελαχιστοποίηση των εξόδων για δωρεές - επιχορηγήσεις.
Αύξηση των εσόδων μέσω:
α) Διεύρυνσης της πελατειακής βάσης είτε αναζητώντας νέους πελάτες για υφιστάμενες υπηρεσίες- προϊόντα είτε προσελκύοντας τους ήδη υφιστάμενους πελάτες σε νέες υπηρεσίες- προϊόντα είτε και τα δύο, μεριμνώντας παράλληλα για την καλή σχέση ποιότητας- τιμής των παρεχόμενων υπηρεσιών- προϊόντων.
β) Αξιοποίηση της παραγωγικότητας των διαθέσιμων πόρων για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών.
γ) Εντοπισμό νέων καινοτόμων πηγών επιχειρηματικής δραστηριότητας.
δ) Μεγιστοποίηση εισοδημάτων από μισθώματα και εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων.
ε) Ορθολογική διαχείριση και πώληση των αποθεμάτων και των άχρηστων υλικών.
Κάθε φορέας οφείλει να καταρτίζει και να υποβάλλει την εξειδίκευση του προϋπολογισμού σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση, τα μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια στοιχεία, εντός 20 ημερών από τη λήξη κάθε περιόδου, τα μηνιαία στοιχεία απασχόλησης (προσλήψεις, αποχωρήσεις), κάθε πρόταση που αφορά σε αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας καθώς και κάθε μέτρου που επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα πριν τεθεί σε ισχύ, αλλά και κατάλογο όλων των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας και της νομικής και πραγματικής κατάστασης του φορέα, ο οποίος επικαιροποιείται κατ έτος.
Τα σχέδια των οικονομικών τους προϋπολογισμών έτους 2014 καθώς και τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια ετών 2014 - 2017 θα αξιολογηθούν και θα  εγκριθούν από τη Διυπουργική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
 
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα πάρουν

Το δώρο των Χριστουγέννων αποτελεί σήμερα μια μικρή πολυτέλεια η οποία για την ώρα καταβάλλεται σε πολύ λιγότερους από ότι μερικά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα οι μόνοι που λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί του Δημοσίου Τομέα και συνταξιούχοι όλων των ταμείων, δεν λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων. Μοναδική εξαίρεση ακόμη αποτελούν οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων μεταξύ 16 και 23 Δεκεμβρίου.

Για όσους λοιπόν απέμειναν να λαμβάνουν το δώρο, θα πρέπει να το περιμένουν κάποια στιγμή μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου και της 21ης Δεκεμβρίου, ανάλογα με τον προγραμματισμό και τη ρευστότητα της επιχείρησης.

Χονδρικά το δώρο ισούται με έναν ολόκληρο μισθό, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο ισχύει εφόσον ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί πριν από την 1η Μάιου του έτους. Αν η πρόσληψη έλαβε χώρα οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτήν την ημερομηνία, το δώρο καταβάλλεται με μια ημερολογιακή αναλογία. Δώρο επίσης δικαιούνται και όσοι αποχώρησαν πριν από το Δεκέμβριο από την εργασία τους αλλά συνήθως αυτά τα δώρα εκκαθαρίζονται και αποδίδονται κατά την αποχώρηση του εργαζόμενου.

Βέβαια, μη φανταστείτε ότι και από το Δώρο Χριστουγέννων θα μείνουν πολλά στην άκρη. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς υπάρχουν αρκετές ακόμα οφειλές που πρέπει να πληρωθούν, όπως λ.χ. τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν έχετε ασχοληθεί ακόμα με το θέμα, δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Αν πάλι σκέφτεστε να γλιτώσετε αυτό το «χαράτσι», μάλλον θα πρέπει να κινηθείτε σύντομα και να καταθέσετε τις πινακίδες σας, ώστε να γλιτώσετε την ταλαιπωρία.

Υπολογίστε με ακρίβεια

Υπάρχουν φυσικά και διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το συνολικό χρόνο εργασίας, συνεπώς και το δώρο, όπως οι αποχές λόγω απεργίας ή οι άδειες ασθένειας πέραν των ημερών επιδόματος του ΙΚΑ ή ακόμη και οι άδειες χωρίς αποδοχές. Όλα αυτά συνεκτιμούνται για τον τελικό υπολογισμό του ποσού του δώρου.

Για περισσότερη ακρίβεια μπορεί κάποιος να υπολογίσει το ποσό που αναμένει από τους πίνακες που έχει αναρτήσει η ΓΣΕΕ (http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=175) ή να κατεβάσει τον πίνακα από εδώ. Για τον υπολογισμό φθάνει να βρείτε τις μέρες εργασίας σας μέσα στο 2013, να εντοπίσετε σύμφωνα με τις μέρες εργασίας τον αντίστοιχο συντελεστή μισθού στον πίνακα και να πολλαπλασιάσετε τον συντελεστή αυτόν με τον τρέχοντα μισθό σας.
πηγή: neatv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Ν. Χρυσόγελος: Με διαδικασίες... άνισου "εξπρές" το λουκέτο σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδα


  • «Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) τηρώντας με μεγάλη αυστηρότητα τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, και παρά τις δικές της καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας τριών ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών (Δυτικής  Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας)» επεσήμανε με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος.


  • Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στους δημοσιογράφους Κ. Πολύζου και Παντελή Γιαίτση στην ενημερωτική εκπομπή «Νέα το Πρωί», ο κ. Χρυσόγελος αναφέρθηκε στη διαδικασία μεταφοράς των καταθέσεων των πελατών των τραπεζών στην Alpha Bank με ένα εξαιρετικά γρήγορο και πρόχειρο τρόπο, ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα για αδιαφανείς διαδικασίες ως προς την εταιρεία η οποία θα αναλάβει τα χρέη των καταστημάτων. Ο κ. Χρυσόγελος υπογράμμισε ότι: «Δεκάδες χιλιάδες μεριδιούχοι θα υποστούν έτσι εκμηδενισμό της αξίας των μεριδίων τους, πολλές χιλιάδες μικρές τοπικής εμβέλειας επιχειρήσεις των οποίων τα δάνεια δεν μεταφέρθηκαν σε άλλο φορέα κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεων, ενώ πιθανότατα στο μέλλον - λόγω μεγέθους τους και μειωμένης πρόσβασης στις χορηγήσεις μέχρι τουλάχιστον το 2016 - θα είναι μη χρηματοδοτούμενες από τις εμπορικές τράπεζες. Οι συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδα  αντιμετωπίζονται από την εποπτική αρχή ως μεγάλες εμπορικές τράπεζες με αποτέλεσμα να αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους να διατηρήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία». 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΛΟΜΒΙΑ :Είσαι αριστερός και δήμαρχος; Απολύεσαι

  • Ο υπερσυντηρητικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έπαυσε τον αιρετό άρχοντα της πρωτεύουσας επειδή τόλμησε να κάνει δημοτική τη αποκομιδή των απορριμμάτων διώχνοντας τους ιδιώτες εργολάβους.
«Πραξικόπημα εναντίον της προοδευτικής κυβέρνησης της Μπογκοτά» χαρακτήρισε ο αριστερός δήμαρχος της κολομβιανής πρωτεύουσας την καθαίρεσή του από το αξίωμα, μετά τη σχετική απόφαση του πανίσχυρου Γενικού Επιθεωρητή για τη δημόσια διοίκηση. Ο Γκουστάβο Πέτρο, πρώην αντάρτης, γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, όχι μόνο απαλλάσσεται των καθηκόντων του, αλλά στερείται και του δικαιώματος να κατέχει δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα 15 χρόνια, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον της Κολομβίας και την ενσωμάτωση του αριστερού αντάρτικου στην πολιτική ζωή: μόλις πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και ενώ σημειώνεται αργή, αλλά σταθερή πρόοδος στις πολύμηνες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της δεξιάς κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος και των ανταρτών της οργάνωσης FARC.
 
 
Ο συντηρητικός Γενικός Επιθεωρητής, Αλεχάντρο Ορντόνιες, που έχει την εξουσία να ελέγχει και να απολύει κρατικούς λειτουργούς στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, διέταξε την καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου, κρίνοντάς τον υπεύθυνο για κακοδιαχείριση στο σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρο απομακρύνεται από τον δημαρχιακό θώκο επειδή «παραβίασε τις συνταγματικές αρχές του εμπορικού ανταγωνισμού», όταν τον Δεκέμβριο του 2012 απέλυσε τους ιδιώτες εργολάβους, που είχαν αναλάβει τη συλλογή απορριμμάτων στην Μπογκοτά, και τους αντικατέστησε με δημοτική υπηρεσία. Το φιλόδοξο σχέδιό του, όμως, απέτυχε και η πρωτεύουσα πλημμύρισε για μέρες από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, θέτοντας σε κίνδυνο -σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή- τη δημόσια υγεία.
 
 
«Είναι μια ισόβια ποινή. Πρόκειται για ένα μήνυμα προς το έθνος, προς όλους τους δημάρχους, ότι οι προσπάθειες ανακατάληψης της λαϊκής εξουσίας είναι έγκλημα, κακούργημα, ανωμαλία» διακήρυξε ο Πέτρο ενώπιον 40 χιλιάδων υποστηρικτών του, που συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Ο 53χρονος δήμαρχος και οικονομολόγος αρνήθηκε να αποδεχτεί την απόφαση και δήλωσε ότι θα καταθέσει ένσταση, κατηγορώντας ανοιχτά τον Γενικό Επιθεωρητή ότι σαμποτάρει την ειρηνευτική διαδικασία εκτελώντας εντολές της άκρας Δεξιάς, η οποία έχει παράδοση στους «αποκεφαλισμούς» αριστερών πολιτικών στην Κολομβία.
 
 
Το παρελθόν του Γκουστάβο Πέτρο
 
 
Εχοντας φυλακιστεί τη δεκαετία του ‘80 για συμμετοχή στον ένοπλο αγώνα τής -διαλυμένης πλέον- ανταρτικής οργάνωσης Μ-19, ο Πέτρο εισήλθε στον πολιτικό στίβο και εξελέγη γερουσιαστής. Το 2006 κέρδισε τις εντυπώσεις με τον ανένδοτο που είχε κηρύξει κατά των ακροδεξιών παραστρατιωτικών πολιτοφυλακών και της διαφθοράς στον δημόσιο βίο, αποκαλύπτοντας σκάνδαλο που οδήγησε τελικά στην καταδίκη για συνωμοσία δεκάδων πολιτικών. Ηρθε τρίτος στην προεδρική κούρσα το 2010 κι έναν χρόνο αργότερα εξελέγη δήμαρχος της Μπογκοτά. Τα ποσοστά δημοτικότητάς του, όμως, έχουν πάρει την κατιούσα, ενώ ακόμα και στενοί του συνεργάτες παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, κατηγορώντας τον για πείσμα και αυταρχισμό στην προσπάθειά του να θέσει υπό δημοτικό έλεγχο υπηρεσίες που είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Εάν η ένστασή του απορριφθεί, όχι μόνο θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει άδοξα τη δημαρχία, αλλά θα χάσει τη δυνατότητα να κατέβει και πάλι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας το 2018, όπως φημολογούνταν.
 
 
Ο Πέτρο κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν να τον στηρίζουν με ειρηνικές διαδηλώσεις σ’ αυτές τις ιστορικές -όπως είπε- στιγμές, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ζητώντας αναθεώρηση των συνταγματικών διατάξεων που επιτρέπουν στον Γενικό Επιθεωρητή να απολύει έναν αιρετό αξιωματούχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Επιθεωρητής Ορντόνιες προκαλεί έριδες με δηλώσεις και αποφάσεις του. Σύμμαχος του υπερσυντηρητικού, δεξιού πρώην προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε, έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά των συνομιλιών κυβέρνησης και ανταρτών, αλλά και εναντίον των γάμων ομοφυλοφίλων. Το 2010 καθαίρεσε τη γερουσιαστή της Αριστεράς Πιεδάδ Κόρδοβα -στενή συνεργάτιδα του Ούγκο Τσάβες- και της απαγόρευσε για τα επόμενα 18 χρόνια (!) να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, κρίνοντας ότι βοηθούσε και ενθάρρυνε τους αντάρτες της FARC. To 2011 απέλυσε τον προηγούμενο αριστερό δήμαρχο της Μπογκοτά, Σάμουελ Μορένο Ρόχας, με την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροδοκίας σχετικά με συμβόλαια κατασκευαστικών εταιρειών.
 
 πηγή:neatv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς μερική απελευθέρωση οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία

Το υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται πως πλησιάζει σε συμφωνία για το ζήτημα των πλειστηριασμών και τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα υπάρξει μία μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για το 2014, η οποία θα απελευθερώνει μερικώς τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, καθώς θα υπάρξει μεν προστασία αλλά αυτή θα αφορά λιγότερους δανειολήπτες, επειδή τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά.
Η μεταβατική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015, όπου αναμένεται πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Θεωρείται βέβαιο ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παπαθανασίου σύμφωνα με τον οποίο προστατευόταν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για οφειλές 200.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις τρόικας με υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχιστούν, καθώς μένει να καθοριστούν τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς εκτός από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αναμένεται να τεθούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.
Ενίσχυση θεσμού διαμεσολάβησης
Πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφερε πως στόχος είναι η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων με την ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης που καθίσταται υποχρεωτικός από προαιρετικός που είναι σήμερα και για το συγκεκριμένο θέμα προετοιμάζει σχετική τροπολογία το υπουργείο Δικαιοσύνης.
efsyn.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνι, πέσε ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ! Μπορείς!
Η περίπτωση με κωδικό όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» είναι λίγο ή πολύ γνωστή. Πρόκειται για έναν «wanna be» πολιτικό, ο οποίος χρησιμοποιεί διττά, τη βουλευτική του ιδιότητα. Από την μία πλευρά υποδύεται τον κυβερνητικό «λαγό», μπαίνοντας μπροστάρης στην ασύδοτη και ανάλγητη πολιτική προέλαση των εκλεγμένων «εκπρόσωπων» των δανειστών στη χώρα. Από την άλλη, προσπαθώντας να δαμάσει την ξεχειλίζουσα και αυτόχθονα ανάγκη του για αυτοπροβολή, κάνει τουρνέ σε κάθε υπαρκτό και «ανύπαρκτο» Μέσο Ενημέρωσης προβαίνοντας σε δηλώσεις γραφικές και υιοθετώντας- ακόμα πιο γραφικές- συμπεριφορές! 

Το τελευταίο δε διάστημα, που η κυβερνητική πτώση καταγράφεται ακόμα και στις- κατά παράδοση εχθρικές προς την αντιπολίτευση- δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας! Ποιος δύναται να ξεχάσει τη δήλωση που κόντεψε να τον τοποθετήσει στο Πάνθεον των γελωτοποιών;; «Θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν. Οι τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι αποφάσεις δικές μου και μόνο». Ποιος μπορεί να συγκρατήσει το γέλιο του μπροστά στην «αυτοδιαπόμπευσή» του στο διαδίκτυο;; Διαπόμπευση όμως η οποία, εκτός του ότι κάνει κάθε πικραμένο να ευθυμεί, αποπροσανατολίζει. Ο Άδωνις, μοιράζει απειλές αγωγές και μηνύσεις- κατά την Μουρούτειο πρακτική-, τουιτάρει ακόμη και από το «γειτονικό» Καζακστάν και  χρησιμοποιεί επιχειρήματα τύπου «Ξυδάκι», προκειμένου να αντικρούσει κάθε διαφωνούντα! 

Το να επιχειρήσει να αντιμετωπίσει κανείς τον κ. Γεωργιάδη ως μια «κλινική» περίπτωση, εκτός του ότι απέχει από την πραγματικότητα, του παρέχει το απόλυτο άλλοθι σε μια ενδεχόμενη μελλοντική απόδοση ευθυνών για τα όσα- σήμερα- πράττει ! Ο υπουργός «Υγείας» έχει πλήρη επίγνωση των πεπραγμένων του! Ο υπερβάλλων ζήλος που επιδεικνύει απέναντι στις προσταγές των ιθυνόντων και η, κατά τα φαινόμενα, παρασκηνιακή δραστηριοποίησή του σε διάφορες περιπτώσεις (μεροληπτικός διορισμός νέων διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία, αποκαλύψεις για επίσκεψη στο σπίτι γνωστού φαρμακοβιομήχανου την παραμονή της ψήφισης της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή), συνιστούν πράξεις απόλυτα συνειδητές. Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, αποτέλεσμα ασθενούς ψυχικής υγείας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προσχεδιασμένες και μεθοδευμένες δράσεις.

Παρόλο που- σύμφωνα με διαρρέουσες πληροφορίες- το πρωθυπουργικό περιβάλλον προσφάτως  «τράβηξε» το αυτί του κ. Γεωργιάδη με αφορμή την εκτενή και απρεπή διαδικτυακή του έκθεση, δε θα πρέπει να απελπιζόμαστε! Το «παρορμητικόν του χαρακτήρος» του δε θα του επιτρέψει να αποσυρθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να στερήσει το γέλιο από το λαό!
πηγή:periodista.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

[Εικόνες-Βίντεο] Στοιχεία σοκ από τους σκληρούς δίσκους βουλευτών της ΧΑ: Κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν και ναζιστικοί χαιρετισμοί σε τελετές ορκωμοσίας - Φακελωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  • Στοιχεία - σοκ, με κουκούλες και στολές τύπου Κου Κλουξ Κλαν, ναζιστικούς χαιρετισμούς με φόντο το έμβλημα της Χρυσής Αυγής και «δηλώσεις πίστης» σε ορκωμοσίες νέων μελών, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του γ.γ. Νίκου Μιχαλολιάκου σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida.gr
Τα στοιχεία που απέστειλε στις δύο ανακρίτριες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από το υλικό που κατασχέθηκε στα σπίτια των βουλευτών, χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμα και όπως εκτιμάται στο Εφετείο είναι πλήρως αξιοποιήσιμα για την πορεία της έρευνας.
Το ηλεκτρονικής μορφής υλικό είναι ογκωδέστατο (σύμφωνα με πληροφορίες είναι 1 tera) και περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θα αξιολογηθούν λεπτομερώς από τις δύο δικαστικές λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της ΧΑ καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων.Μεταξύ άλλων στα χέρια των ανακριτριών έχει περιέλθει κατάλογος με τις «20 Αρχές της προπαγάνδας» και φωτογραφίες και βίντεο από λόγους ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιώργου Γερμενή, όπου ένα ένα μέλος του κόμματος σηκώνεται, μιλά και χαιρετά ναζιστικά. Σε άλλες φωτογραφίες εμφανίζονται ένστολοι να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα από προπαγανδισμό μικρών παιδιών.

Φάκελος ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη ότι φακελώνονταν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Στη δικογραφία περιέχεται και αρχείο με ερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή όπου στοχοποιούνται βουλευτές, όπως η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η βουλευτής στην οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιούνιο του 2012 πριν χαστουκίσει τη Λιάνα Κανέλλη), την οποία αποκαλούν «η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από τη δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή καθώς επίσης και γνωστών δημοσιογράφων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ«Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας», λέει  κατά την ορκωμοσία του ένα μέλος της ΧΑ.
 «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, τότε δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό», αναφέρει ένας άλλος, ενώ κατά την άποψη άλλου μέλους ο «Χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης». «Ναι, είμαι ναζί», δηλώνει με περηφάνεια. «Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».
Στη δικογραφία επίσης περιλαμβάνεται ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, σε ταβέρνα, πριν τις εκλογές του 2012, όπου απευθύνεται σε μέλη της Χρυσής Αυγής και φέρεται να τους λέει:
«Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα».
Διαβάστε Περισσότερα »