Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΟΚ και δέος για τη Συρία

σχόλιο: Το 1987 η Συρία δια στόματος πατέρα Άσαντ διαμήνυσε στην Τουρκία ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Ελλάδα συνιστά παραβίαση του εδαφικού χώρου της και αιτία πολέμου της Συρίας εναντίον Τουρκίας, για να μαθαίνουν οι δέξιοι σώγαμπροι του σημερινού ΠΑΣΟΚ
Επιθετικότερα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το περιβάλλον Βενιζέλου
Υπάρχουν στιγμές που η ολοκληρωτική πολιτική ταπείνωση ενός κόμματος μπορεί να το οδηγήσει σε σπασμωδικές και απάνθρωπες δηλώσεις και τοποθετήσεις. Ελάχιστη έκπληξη προκαλεί λοιπόν η συντεταγμένη προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστούν στα μάτια της αμερικανικής πρεσβείας ως πιστοί ακόλουθοι της νέας «συμμαχίας των προθύμων» που οικοδομείται πριν από την αναμενόμενη αμερικανικανοβρετανική επιδρομή στη Συρία.
Δεν ήταν μόνο ο Ευ. Βενιζέλος, o οποίος έσπευσε να ζητήσει «διεθνή απάντηση στο όνομα της νομιμότητας» αναμασώντας τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Ιπποκράτους (ή Χαριλάου Τρικούπη ή όπου αλλού κατοικοεδρεύει ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να κατεβάσει και παίκτες από τον… πάγκο. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θ.Χειμωνά, στο Facebook: «Η επικείμενη εισβολή στην Συρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι π@@@@ες μπλε».
Την ίδια ώρα γνωστοί «αναλυτές» διεθνών θεμάτων, που ανδρώθηκαν στα χρόνια του εκσυγχρονισμού (και οι απόψεις των οποίων συμπτωματικά ταυτίζονται πολύ συχνά με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής πρεσβείας), επιδίδονται πλέον ακόμη και σε απλές μεταφράσεις κειμένων από αμερικανικά έντυπα τα οποία κατά τη γνώμη τους επιβεβαιώνει την γραμμή της Ουάσινγκτον για την επίθεση με χημικά από το καθεστώς Ασάντ.
Δεν περιμέναμε με φυσικά να ενδιαφερθούν για τα παιδιά της Συρίας άνθρωποι που σατίριζαν τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα ελληνικά σχολεία – λέγοντας ότι οι γονείς τους δεν έχουν να τους αγοράσουν Κορν Φλείκς. Εδώ όμως προκύπτουν και ορισμένα πολιτικά ερωτήματα.
Πιστεύει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να αντιστρέψει την ελεύθερη πτώση του με την ολοκληρωτική πρόσδεση στο άρμα της Ουάσινγκτον; Νομίζει μάλιστα ο κ.Βενιζέλος ότι είναι σε θέση να το κάνει καλύτερα από τον προκάτοχό του, Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος στήριξε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τις σφαγές των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη; Ή μήπως η κυματίζουσα αστερόεσσα στο βλέμμα του προέδρο του ΠΑΣΟΚ έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: να επιβεβαιώσει το εσωκομματικό χρίσμα της Ουάσινγκτον στο πρόσωπό του;
Άρης Χατζηστεφάνου
πηγή: info-war.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

369 συνταγέ βοτάνων του καλόγερου Γυμνάσιου Λαυριώτη

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μισθοί πέφτουν αλλά τα τρόφιμα συνεχίζουν να ακριβαίνουν

Την ανηφόρα εξακολουθούν να τραβούν οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, παρά την κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας η οποία διενεργήθηκε από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ και βασίστηκε σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της ΤτΕ.
Οι τιμές των τροφίμων παρουσιάζουν σωρευτική αύξηση ύψους 6,3% την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για μια άλλη παταγώδη αποτυχία του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Η περίφημη «εσωτερική υποτίμηση», δηλαδή ότι με τη μείωση μισθών και συντάξεων θα έπεφταν και οι τιμές σε βασικά προϊόντα και άρα θα γίνονταν πιο ανταγωνιστικά απέτυχε παταγωδώς.
Τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η ζάχαρη (21,53%), τα αυγά (19,05%), το ρύζι (13,85%) και οι σοκολάτες (10,86%). Κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση των τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 2013 έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Δίχως όμως να μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» στην έρευνα διαφαίνεται η μικρή συσχέτιση του μισθολογικού κόστους με την εξέλιξη του επιπέδου των τιμών. Οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων και το μισθολογικό κόστος διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στα λειτουργικά τους έξοδα, δεν φαίνεται να έχουν μεταφέρει την ελάφρυνση από το κόστος εργασίας στις τιμές των προϊόντων. Πιο απλά δε ρίχνουν τις τιμές των προϊόντων.
Σε αντίθεση με τον κλάδο των τροφίμων πάντως, ραγδαία αποκλιμάκωση τιμών παρατηρείται σε όλα τα είδη στον κλάδο ένδυσης – υπόδησης. Οι τιμές τη διετία 2010-2012 μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 28,2% στον κλάδο ένδυσης – υπόδησης και κατά 29,4% στον κλάδο της ένδυσης. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση εμφανίζει η γυναικεία ένδυση με ποσοστό 34,1% και ακολουθεί η ανδρική με 27,9%. Τα ποσοστά μείωσης στην παιδική ένδυση περιορίστηκαν στη διετία στο 16,3%.
πηγή: koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο θρυλικός ανταρτοκαλόγερος - Ηγούμενος Γερμανός Δημάκης,Πάπα-Ανυπόμονος

Ο ηγούμενος Γερμανός Δημάκης, (19122004) το κανονικό του όνομα ήταν Γεώργιος και όταν χειροτονήθηκε το έκανε Γερμανός, γνωστός τον καιρό της Εθνικής Αντίστασης ως «Πάπα-Ανυπόμονος» ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς ιερείς που πήρανε μέρος στην Αντίσταση.
Γεννήθηκε το 1912 στο Αγρύδιο Γορτυνίας. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1934 στις 29 Ιουλίου. Όταν οΒελουχιώτης, στις 14 Μαΐου του 1943 συγκροτούσε το αντιστασιακό σώμα και στρατολογούσε άνδρες στη περιοχή δυτικά του χωρίου Κουκουβίστα της Γκιώνας, πήγε και τον βρήκε ο αρχιμανδρίτης Γερμανός, ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος, μια μονή κοντά στην Υπάτη όπου ήταν και πρόεδρος της κοινότητας και ταυτόχρονα
επίτροπος της Μονής Δαδιού-Αμφίκλειας. Ύστερα από παρότρυνση του, αφού τον καταζητούσανε πλέον οι Ναζί, προσχώρησαν στον ΕΛΑΣ και ο μητροπολίτης ΚοζάνηςΙωακείμ και ο μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος.
Είχε χαρίσει ως φυλαχτό στον Άρη Βελουχιώτη ένα σταυρό, που ο αντιστασιακός καπετάνιος, κουβάλαγε πάντα μαζί του. Ως έμπιστος του Άρη Βελουχιώτη έμεινε γνωστός ως ο «παπάς του Άρη» και επειδή ριχνόταν πρώτος στη μάχη και παρότρυνε και τους συμπολεμιστές έμεινε πιο γνωστός ως «Πάπα-Ανυπόμονος». Διορίστηκε ως Στρατιωτικός Ιερέας του Γενικού Αντιστασιακού Στρατηγείου.
Το 1946 μετά τη περίφημη Συμφωνία της Βάρκιζας επέστρεψε στο μοναστήρι του Αγάθωνος, όπου και έμεινε ως ηγούμενος όλα τα επόμενα χρόνια. Η συμμορία του εθνικόφρονα Βουρλάκη απήγαγε τον ηρωικό μοναχό και τον βασάνισε μέχρι να υποσχεθεί ότι θα αναθεματίσει τους Αριστερούς της Φθιώτιδας.
Η Χούντα των Συνταγματαρχών δεν τον άφησε να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με το συγγραφικό του έργο. Τον κατήγγειλε ως ακραίο αριστερό και άπιστο χριστιανό και τον οδήγησε το 1968 στο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο όμως τον αθώωσε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του η εκκλησία τον αναγνώρισε ως ήρωα, και ως έναν από τους ελάχιστους κληρικούς που συμμετείχε στον αγώνα εναντίον του κατακτητή με τα όπλα και τις σφαίρες, ενώ η πολιτεία τον τίμησε ως σύμβολο της Αντίστασης.
Το 2000 συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος έκδωσε έναν τόμο με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το ’40 και την Κατοχή» με αναφορές στη δράση του τον καιρό της Κατοχής. Δεν ξέχναγε ποτέ ως ανθρωπιστής ιερέας να υπενθυμίζει στους ανώτερους κληρικούς ότι έχουν χρέος να νοιάζονται και για τις ανάγκες των κατοίκων τις επαρχίας. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1998 συνομιλώντας με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο ήθελε να αποστείλει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ μερικές ιδέες του για να ανακατασκευάσουν την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, αναπλάθοντας και τη γύρω περιοχή. Στάθηκε άτυχος καθώς ο Σεραφείμ πέθανε τρεις μήνες μετά.


πηγή: parisk.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλέξη, πρέπει να μιλήσουμε για τον Σύριζα

Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου
Όχι, αγαπητέ Αλέξη, δεν αρκεί ο εντυπωσιασμός της πρωτοβουλίας της Κας. Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Σύριζα, που πρόσφατα κατήγγειλε στην Βουλή, ονομαστικά, όλους εκείνους τους διαπλεκόμενους πολιτικούς που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ, εξασφαλίζοντας έτσι την άδικη αθώωση των συγγενών τους που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δεν αρκεί, Αλέξη, επειδή αφ” ενός η ίδια η Κα Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σε αυτή την παρωδία εξεταστικής επιτροπής, ενώ θα μπορούσε να έχει παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, έγκαιρα και όχι ετεροχρονισμένα, αυτές τις βρομερές διασυνδέσεις. Δεν ξέρω κατά πόσον γνωρίζεις την σημασία της έννοιας timing, τα Αγγλικά σου δεν είναι και το δυνατό σου σημείο, Αλέξη, αλλά σου εγγυώμαι όμως πως η στιγμή που επιλέγεις να επιτεθείς στον εχθρό είναι σημαντικότερη της ίδιας της επίθεσης.
Όμως, αντί η κα Κωνσταντοπούλου να αντιμετωπίσει έγκαιρα την σκευωρία υπό μορφή επιτροπής, έπεσε στην προβοκατόρικη επικοινωνιακή παγίδα που αριστοτεχνικά της έστησε ο αχαρακτήριστος κ. Μαρκογιαννάκης. Εκείνος, χωρίς να κοπιάσει και πολύ, εκμεταλλεύτηκε το δικαιολογημένα αιχμηρό της ύφος και τον αξιέπαινα ασυμβίβαστο λόγο της, ώστε να την απαξιώσει στην κοινή γνώμη, χαρακτηρίζοντας την εμμέσως πλην σαφώς ως μια εμμονική μέγαιρα, υιοθετώντας τα πιο συμπλεγματικά αντανακλαστικά που επιδεικνύει η – ούτως ή άλλως παθολογική – Ελληνική κοινωνία απέναντι σε οποιαδήποτε δυναμική γυναίκα.
Ακόμα χειρότερα, και αδικαιολόγητα, την ημέρα της εξέτασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κα Κωνσταντοπούλου απουσίαζε από την επίμαχη επιτροπή λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Παρίσι».
Το αποτέλεσμα ήταν να διευκολυνθεί ασύλληπτα ο φιλοπόλεμος Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης, μιας το μόνο που είχε να κάνει για να ξεγλιστρήσει από τις ενοχλητικές ερωτήσεις ήταν να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά εύκολα διαχειρίσιμη ψυχολογία του παιδαριώδη Ηλία Κασιδιάρη.
Έτσι, ο Κος Βενιζέλος, κατάφερε να συγκαλύψει τα περί της εμπλοκής του στην περίεργη και εν πολλής ύποπτη διαδρομή που λίγο έμελλε να εξαφανίσει το στικ που περιείχε τα στοιχεία της περίφημης λίστας.
Με τούτα και με τ” άλλα, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που θα είχε ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση σε μια χώρα με σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για τον Σύριζα.
Συνεχίζοντας περί έλλειψης τακτικής όταν αντιμετωπίζεις πολιτικούς αντιπάλους, και πάλι όχι, αγαπητέ Αλέξη, δεν αρκεί η ανταλλαγή ύβρεων και χαρακτηρισμών στο κοινοβούλιο μεταξύ των βουλευτών του Σύριζα και της Χρυσής Αυγής.
Ακόμα και το χυδαιότερο ξεκατίνιασμα είναι μια μορφή διαλόγου και κάθε μορφή διαλόγου προϋποθέτει την αποδοχή του συνομιλητή ως άξιου και ομόλογου. Το να απευθύνεις τον λόγο στην Ζαρούλια, και σε ανθρώπους του ιδίου φυράματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκτίμηση και αναγνώριση της ύπαρξης τους. Οποιοσδήποτε άνθρωπος σέβεται τα στοιχειώδη περί υπαρξιακής αξιοπρέπειας γνωρίζει ότι σε τέτοιου είδους ανθρώπους το μόνο που αξίζει, αξιωματικά και εξ” ορισμού, είναι η απόλυτη περιφρόνηση. Το βουλευτικό αξίωμα που απολαμβάνουν δεν αποτελεί τίποτε άλλο από σύμπτωμα νοσηρών περιστάσεων – επ” ουδενί δεν τους εξασφαλίζει τίποτε άλλο από την νομική ασυλία που εκμεταλλεύονται προκειμένου να διαχέουν την ανυπόφορη δυσωδία των εγκεφαλικής και ψυχικής τους σήψης.
Ακόμα περαιτέρω, όχι, Αλέξη, δεν αρκεί το γεγονός ότι ο Σύριζα συνεργάζεται και συμμετέχει σε πολιτικά αξιόλογες και ανθρωπιστικά αξιοσέβαστες πρωτοβουλίες.
Θα θέσω δύο χρήσιμα παραδείγματα ζητημάτων της αριστεράς, ένα καίριο και ένα διαχρονικό, με τα οποία ούτως ή άλλως ασχολείται ο Σύριζα, χωρίς όμως ορατό αποτέλεσμα.
Το πρώτο είναι η πληροφόρηση και ανθρωπιστική εκστρατεία περί της εφιαλτικής μοίρας που περιμένει τους μετανάστες σε Ελληνικό έδαφος. Το δεύτερο ζήτημα είναι η σχέση του Σύριζα με την Ελληνική lgbt* κοινότητα, θέμα που με αφορά προσωπικά, μιας και ως Έλληνας πολίτης έχω χάσει την υπομονή μου με το να περιμένω να εξισωθούν τα δικαιώματα μου με αυτά που απολαμβάνουν άνθρωποι σαν και μένα σε όλη την Ευρώπη.
Η στάση του Σύριζα και στα δύο αυτά θέματα είναι είτε πλαγιοδρόμηση προς θεωρητικοποίηση και επικοινωνιακή εκτόνωση των ζητημάτων που θίγονται, χωρίς να διαφαίνεται κάποια αποτελεσματική στρατηγική κίνηση που θα πίεζε τους υπεύθυνους για δράση.
Και για τα δύο αυτά θέματα, δεν αρκεί η διακίνηση πληροφορίας και συμπόνιας επειδή η διάγνωση των συμπτωμάτων και η παρηγοριά στον άρρωστο δεν συνιστά θεραπεία. Επίσης, ο Σύριζα δεν είναι ανθρωπιστική οργάνωση αλλά πολιτικό κόμμα. Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα να σταματάει στην διαμαρτυρία, αλλά χαράσσει πολιτική, προτείνοντας, επιβάλλοντας, εκβιάζοντας εν ανάγκη. Δεν είναι προφίλ στο Facebook η πολιτική – είναι λεφτά, άνθρωποι με όνομα και διεύθυνση, εισαγγελείς, δικαστήρια, εδώ και αλλού – ας γίνει ό,τι είναι να γίνει προκειμένου να αναποδογυρίσουν τα γραφεία που πρέπει και να εκπαραθυρωθούν εκείνοι που πρέπει. Ούτε, εννοείται, πως είναι δυνατόν να στήνονται παραμάγαζα απλά για την καταγραφή και διακίνηση της δυστυχίας.
Μια σύντομη ανάλυση αυτών των δύο προαναφερθέντων και αντικειμενικά ενδεικτικών κοινωνικών ζητημάτων μας πείθει ότι ο Σύριζα στερείται πολιτικής σκέψης και δράσης ικανής να αντιμετωπίσει λυσιτελώς τα προβλήματα ενώ τα αναγνωρίζει.
Κάποιος κακόπιστος μάλιστα θα μπορούσε να πει και ότι τα διαχειρίζεται με ιδιοτελή κίνητρα, αλλά ας μην προχωρήσουμε πέραν της διαπίστωσης ανικανότητας στην υποψία περί κακόβουλων κινήτρων.
Προλαβαίνοντας τους βιαστικούς που θα με κατηγορήσουν πως απομονώνω ζητήματα μειονοτικής σημασίας σε σχέση με τα προβλήματα που βασανίζουν καθολικά την Ελληνική κοινωνία, ξεκαθαρίζω ότι τα συγκεκριμένα θέματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα ως παραδείγματα της πολιτικής ανικανότητας του Σύριζα, μιας και τα όρια που θέτουν μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα, και άρα καταδεικνύουν ξεκάθαρα την αδυναμία αντιμετώπισης ακόμα και των απλούστερων ζητημάτων, πόσο μάλλον πιο περίπλοκων όπως η ανεργία, η οικονομία, το κουρελιασμένο Σύνταγμα και τόσα άλλα.
Αναλυτικότερα, ας πάρουμε ως πρώτο παράδειγμα το θέμα της δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και λοιπών σεξουαλικών μειονοτήτων, το οποίο ο Σύριζα αρνείται να επισημάνει πως δεν είναι πρωτίστως κοινωνικό αλλά καθαρά νομοθετικό.
Η ισονομία είναι το ζητούμενο. Οι ομοφυλόφιλοι δεν αγωνίζονται για την αποδοχή κανενός μιας και η αποδοχή δεν είναι ούτε μετρήσιμη, ούτε αντικειμενική, ούτε επιβιωσιακά αναγκαία έννοια.
Το ζητούμενο των ομοφυλόφιλων και υπόλοιπων σεξουαλικών μειονοτήτων είναι η εξίσωση των φορολογικών και λοιπών κοινωνικών τους υποχρεώσεων με τα δικαιώματα και τις απολαβές των συγκριτικά και άδικα προνομιούχων ετεροφυλόφιλων συμπολιτών τους.
Το θέμα των δικαιωμάτων της συγκεκριμένης μειονότητας λύνεται με πολιτική βούληση, ακολουθώντας συγκεκριμένες νομοθετικές στρατηγικές και τακτικές επιλογές, μέσα από τις προδιαγεγραμμένες νομικές μεθόδους υποβολής της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.
Κανένας ομοφυλόφιλος δεν πρόκειται να κερδίσει το αυτονόητο δικαίωμα του στην οικογενειακή, εργασιακή, ασφαλιστική, φορολογική και συνταξιοδοτική ισονομία επειδή κάποιοι εκπρόσωποι του Σύριζα εμφανίζονται σε πανηγύρια περί απελευθέρωσης και άλλα ευχάριστα θεάματα για τηλεπαράθυρα. Ο Σύριζα βέβαια μπορεί έτσι να τσιμπήσει κάποιο ψηφαλάκι, αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν πέρα από τους υποψήφιους του. Και ναι, η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων υφίσταται διωγμό, με συλλήψεις, ξύλο από χρυσαυγίτες, επιθέσεις από εμετικά πλην δημοφιλή μπλογκ, και φυσικά, διαχρονικά, δεν μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν, επειδή το κράτος είναι εξ” ορισμού ομοφοβικό.
Περαιτέρω, και συναφώς, μιας και οι μετανάστες και οι σεξουαλικές μειονότητες είναι αμφότεροι ήδη στο στόχαστρο και στην αλληλουχία προτεραιοτήτων της ακροδεξιάς δίωξη, όχι, Αλέξη, δεν είναι αρκετή η ενημέρωση περί των βασανιστικών συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Νεοελληνικού Ναζισμού.
Περιγραφή της εξαθλίωσης και της απελπισίας μας μετέφεραν γλαφυρά οι βουλευτές του Σύριζα Κος Δ. Τσουκαλάς και Κα Αφροδίτη Σταμπουλή, καλοσύνη και γενναιότητα τους.
Όμως δεν έχει κανένα νόημα αυτή η πληροφόρηση επειδή δεν αναφέρει – ονομαστικά και με στοιχεία – ποιος ακριβώς αισχροκερδεί από αυτή τη φάμπρικα θανάτου. Ήδη γνωρίζουμε ότι το 2012 το Ελληνικό κράτος εισέπραξε 162 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση των μεταναστών, ενώ για κάθε 100 ευρώ που αφορούν κάθε μετανάστη, από το κράτος καταβάλλονται μόλις 0,50 σεντς.
Τα υπόλοιπα 99,50 σεντς ποιος τα τσεπώνει και γιατί?
Αλέξη, Από την στιγμή που δεν είσαι έτοιμος ή δεν διατίθεσαι, για τον οποιονδήποτε λόγο, να καταδείξεις τους Έλληνες Eichmann, τι ακριβώς κάνει ο Σύριζα με την αναμετάδοση της τραγικότητας μέσα από τα συρματοπλέγματα? Εκβιάζετε το συναίσθημα? Για ποιόν λόγο? Με δάκρυα έκλεισε το μαύρο κεφάλαιο των αυθεντικών Άουσβιτς ή με στρατιωτική επέμβαση και δίκες της Νυρεμβέργης? Αποφασίστε να αποδώσετε ευθύνες για το έγκλημα, να κατονομάσετε τον ένοχο, και μετά θα έχετε δικαίωμα να διεκδικείτε κύρος εισαγγελέα.
Συνοψίζοντας, Αλέξη, εκατομμύρια άνεργοι στερούνται το δικαίωμα στην εργασία κατόπιν προμελετημένου σχεδίου με στόχο την υποδούλωση του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Ζούμε με υπουργό (δημόσιας) υγείας κάποιον που δηλώνει ότι εργάζεται για ιδιωτικά συμφέροντα ενώ πλέον είναι υπό αμφισβήτηση το αν το αίμα στα νοσοκομεία ελέγχεται ή όχι.
Ματ εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο χωρίς καν να έχουν προηγηθεί επεισόδια με την δικαιολογία ότι εκεί φιλοξενούνται αλλοδαποί, καταπατώντας έτσι όχι μόνο το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και κηρύσσοντας ανοιχτό πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να συνδράμει στην δυστυχία που μαστίζει την χώρα.
Μετανάστες κρατούνται παράνομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προκειμένου να πλουτίζουν διαπλεκόμενοι επιτήδειοι από την κατάχρηση των κονδυλίων που διαθέτει η Ε.Ε. για την συντήρηση των εξαθλιωμένων φυγάδων.
Νέοι βρίσκουν τον θάνατο προσπαθώντας να γλιτώσουν από ελεγκτές που αποτιμούν την ανθρώπινη ζωή στο 1.70 ευρώ.
Τράπεζες των οποίων η ύπαρξη υφίσταται μόνο επειδή ανακεφαλαιοποιούνται από τα χρήματα των φορολογούμενων ξεκινάνε τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας των πολιτών που τις συντηρούν.
Μαυραγορίτες ταΐζουν τους πεινασμένους ληγμένα μεταφέροντας τους κάδους σκουπιδιών μέσα στα σούπερ μάρκετ μιας και δεν συμφέρει να τρώνε τσάμπα ούτε οι άστεγοι και οι άποροι.
Ο Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει υπέρ επέμβασης σε Τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε. λες και η Ελλάδα έχει οικονομικά περιθώρια να παραμείνει οτιδήποτε άλλο από χώρα φιλοξενίας των προσφύγων.
Είναι ατελείωτη η λίστα της φρίκης που ζουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες που περιμένουν κάποια λύση από σένα, μιας και κανένας άλλος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ως ελπίδα.
Καταλήγοντας, Αλέξη, δεν μοιάζει να θες να μιλήσεις ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα για το ότι οι Έλληνες ζούμε υπό ένα αδίστακτο Ναζιστικό καθεστώς που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα κατάφωρα και κάθε μέρα.
Δεν φαίνεται να θες να αρπάξεις την ιστορική ευκαιρία από τα μαλλιά, θες να την τρολλάρεις στο τουήτερ – και αυτή απλά σε μπλοκάρει.
Δεν δείχνεις να θες να αποδείξεις ότι είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο τα ζητήματα ζωής και θανάτου που καλούνται να υπερβούν οι ψηφοφόροι που επιθυμείς να σαγηνεύσεις.
Επειδή πουλάς ελπίδα ληγμένη με γεύση αλλαγή ματαιωμένη, επειδή μοιρολογάς αλλά δεν εξοργίζεσαι επί του πρακτέου.
Επειδή, και σε αφήνω κάπου εδώ Αλέξη, δεν δίνεις λύσεις αν δεν κυβερνήσεις με την βούλα λες και δεν ξέρουμε πως στις Χούντες ο δρόμος και τα παρασκήνια αποφασίζουν – εκεί είναι οι μάχες, όχι στη Βουλή, με άτομα που χρειάζονται 5 διμοιρίες ο καθένας τους για να βγεί από το σπίτι του και τους σάπιους που τους χαζεύουν.

Και αυτή σου η δυστοκία, η δυσκολία, η διστακτικότητα, η αναποτελεσματικότητα, η ανοχή εν τέλει απέναντι τους, σε ενοχοποιεί ακόμα πιο ανεξίτηλα από τους εχθρούς του λαού που καλείσαι να νικήσεις στις επόμενες εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Όμιλο Πειραιώς οι υπερωρίες έγιναν «εκπαιδευτικοί κύκλοι» που πληρώνει ο ΟΑΕΔ

Στη «βιτρίνα» ο Όμιλος Πειραιώς περιλαμβάνει πλέον επτά τράπεζες, μοιράζει διαφημίσεις με τη «σέσουλα» στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και σχεδιάζει περαιτέρω επέκτασή του. Φαίνεται, όμως, πως τον ενθουσιασμό της διοίκησης για τη νέα εποχή δεν τη συμμερίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο. Τρανό παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι στην πρώην Τράπεζα Κύπρου, που τώρα ανήκει στην Πειραιώς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ότι υποχρεώνονται από την προσεχή Δευτέρα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικούς κύκλους στα πληροφοριακά συστήματα της Τράπεζας (και Σάββατα), χωρίς όμως την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι θεωρούν εύλογο και δίκαιο το αίτημα καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης από τη στιγμή που η Τράπεζα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί για τις συγκεκριμένες διαδικασίες από σχετικά κονδύλια διαθέσιμα από τον ΟΑΕΔ.
«Υπάρχει υποχρέωση της Τράπεζας για πιστή τήρηση του νομίμου ωραρίου απασχόλησης, όπως αυτό προκύπτει από την κείμενη εργατική νομοθεσία, τις κλαδικές συμβάσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών συγχρονισμού των εταιριών του Ομίλου, το συντομότερο δυνατό. Όμως αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει βάση ή και άλλοθι παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας (ΣΕΥΤΚΕ).
πηγή: koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Δημοσκόπηση με 0% το ΠΑΣΟΚ στους ψηφοφόρους έως 35 ετών

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης η οποία διεξήχθη στο δεύτερο μισό του Ιουλίου. Οι νέοι άνθρωποι έχουν γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκαλώντας πονοκέφαλο στα επιτελεία και των δύο κομμάτων. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα parapolitiki.com, το ποσοστό απήχησης του ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 18-34 ετών αγγίζει το απόλυτο μηδέν. Το άλλοτε ισχυρό κίνημα που εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του να τον κυβερνήσει έχει χάσει κάθε επιρρόή του σε νέους ψηφοφόρους.
Την ίδια ώρα που στην ηλικιακή κατηγορία των 65 ετών και άνω το κίνημα διατηρεί ποσοστά που ανέρχονται σε 10,9%. Τι σημαίνει αυτο; Ότι οι μόνοι που έχουν απομείνει να στηρίζουν ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας που έζησαν ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει όμως και με τη ΝΔ. Το ποσοστό απήχησης στην ίδια ηλικιακή κατηγορία κινείται στο 15,8%. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν το ποσοστό ανεργίας στους νέους στη χώρα μας αγγίζει το 60%, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που στηρίζουν τα δύο κόμματα τα οποία έχουν βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και τους έλληνες στη φτώχεια. Αντίθετα στις ηλικίες 65 ετών και πάνω η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 35,9%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στην Ά Αθήνας για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας από μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων και έχει προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις που προκλήθηκαν λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα εντύπωση προκαλεί η εντυπωσιακή άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 9,4%. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 3,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακή είναι και η πτώση του ΠΑΣΟΚ. Από το 8,72% του περασμένου Ιουνίου συγκεντρώνει πλέον μόλις 3,6%, ενώ στο 3% περιορίζεται και η ΔΗΜΑΡ, έναντι 7,37% που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές σε αυτή την περιφέρεια.
Στην εκτίμηση ψήφου, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής προσδιορίζεται στο 13,2% με ταβάνι το 15,5%, το ΠΑΣΟΚ κινείται από το 3,6% μέχρι το 6,6% με μέση τιμή το 5,1% ενώ η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζεται περίπου στις 5 μονάδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα

σχόλιο: success story και πράσινα άλογα
Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Μάϊο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Ακολουθεί η Ισπανία που είχε τον Ιούλιο ανεργία 26,3%, ενώ η Κύπρος αναρριχήθηκε ταχύτατα στην τρίτη θέση από 12,2% σε 17,3%. Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).
Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάϊο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%. 

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%. 

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).
πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συρία, επέμβαση και ΥΠΕΞ

-Η αχίλειος φτέρνα σε οποιαδήποτε επίθεση της Δύσης στη Συρία λέγεται Ισραήλ...

-Όποιος περιμένει επέμβαση τύπου Λιβύης και Ιράκ στη Συρία θα διαψευστεί απλά, αν τυχόν και κάνουν το λάθος, το Ισραήλ θα έχει τεράστιο πρόβλημα και θα το νιώσει έντονα, η Συρία δεν είναι Λιβύη και έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και συμμάχους. Τον Ασάντ θα τον φωτογραφίσουν μόνο νεκρό, εικόνες τύπου Σαντάμ και Καντάφι να τις ξεχάσατε. Αν γίνει κάποια επέμβαση θα είναι light τύπου, μήπως και οι ισλαμιστές πάρουν τα πάνω τους. Αν δεν αναγκάσουν τον Ασάντ να φύγει από Δαμασκό, δεν θα κερδίσουν τον πόλεμο απλά θα τον παρατείνουν(που συμφέρει τη Δύση-->η οικονομία κινείται και από την παραγωγή όπλων, όπως καιγνωστό το χρέος των επίδοξων "σωτήρων" των λαών)

-Στο τομέα του κυβερνοχώρου και στο Διάστημα οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κρατάνε τα ηνία της τεχνογνωσίας...για αυό και ο προβληματισμός της Δύσης...είπαμε η Συρία δεν είναι Ιράκ, και το 2013 δεν είναι 2003!!!

-Η Δύση έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα και δεν φαίνεται διατεθιμένος ο Άσαντ να της το δώσει με απρόκλητη επίθεση

-Σε κάθε πόλεμο ο μόνος χαμένος είναι οι αθώοι πολίτες ανεξαιρέτως

-Το 1987 η Συρία δια στόματος πατέρα Άσαντ διαμήνυσε στην Τουρκία ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Ελλάδα συνιστά παραβίαση του εδαφικού χώρου της και αιτία πολέμου της Συρίας εναντίον Τουρκίας, για να μαθαίνουν οι δέξιοι σώγαμπροι του σημερινού ΠΑΣΟΚ

-Απορρίφθηκε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η πρόταση του Κάμερον για επίθεση ενάντια στη Συρία με ψήφους 285 έναντι 272!!! Φαααπ!!!

-Στην Ελλάδα όσους απαιτούν τέτοιου είδους θέματα και όχι μόνο,  να συζητιούνται,να περνάνε από την έγκριση της Βουλής τους λένε δημαγωγούς 

-Φήμες κυκλοφορούν ότι στη Συρία  οι πολίτες της είναι σε πένθος μήπως και δεν μπορέσει να τους σώσει και αυτούς ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ

-Στο βρετανικό κοινοβούλιο δεν ξέρουνε από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου?

-Ζητείται λαός να σωθεί από Μπένυ


Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι του βρετανικού κοινοβουλίου για την επέμβαση στην Συρία

σχόλιο: Στην Ελλάδα όσους απαιτούν τέτοιου είδους θέματα και όχι μόνο,  να συζητιούνται,να περνάνε από την έγκριση της Βουλής τους λένε δημαγωγούς
Καταψηφίστηκε η πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία με 285 ψήφους κατά έναντι 272 υπέρ της πρότασης. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «είναι ξεκάθαρο για μένα πως το κοινοβούλιο και ο βρετανικός λαός δεν επιθυμούν στρατιωτική επέμβαση.Θα δράσω αναλόγως».

Διαβάστε Περισσότερα »

Γκρεγκ Πάλαστ: «Οι Έλληνες πεινάνε και ο Πάγκαλος το χαβά του»

Για τον Γκρεγκ Πάλαστ δε χρειάζονται συστάσεις. Δημοσιογράφος, οικονομολόγος και συγγραφέας επί χειρά ετών έχει ξεσκεπάσει στην καριέρα του, μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι μεγάλοι οικονομικοί οίκοι έχουν καταστρέψει τις οικονομίες δεκάδων χωρών, καθώς επίσης και το μεγάλο σκάνδαλο των αμερικανικών εκλογών του 2000, όπου αφαιρέθηκε παράνομα το δικαίωμα ψήφου από δεκάδες χιλιάδες αφροαμερικανούς στην πολιτεία της Φλόριντα.
Το HOT DOC στο τεύχος 33, φιλοξένησε συνέντευξη του Γρεγκ Πάλαστ, στην οποία ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς επίσης και στο Θεόδωρο Πάγκαλο και τη συνέντευξη που ο ίδιος πήρε. Τα όσα λέει παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα αποκαλύπτουν πολλά για το ρόλο των διεθνών μεγαλοκαρχαριών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την Ελλάδα. Με βάση την εμπειρία του συγκρίνει την Ελλάδα με την Αργεντινή και καταφέρεται εναντίον του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο όπως αναφέρει είναι δειλό σε σχέση με την Αργεντινή.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Γκρέγκ Πάλαστ στο HOT DOC αναλυτικά:

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέση της πρωτοβούλιας Ίδρυσης Σοσιαλιστικού κόμματος για το ζήτημα της Συρίας

Η επιχειρούμενη πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι πράξη αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Επιπλέον, δε συμβάλλει σε μια βιώσιμη πολιτική λύση αλλά αντιθέτως, στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και στην αύξηση του κινδύνου συνολικά για τη διεθνή ασφάλεια.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμιχθεί σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σχεδιάζουν οι πλέον πολεμοκάπηλοι κύκλοι διεθνώς, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο κατάφωρα. Και γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να διαθέσει βάσεις διέλευσης της πολεμικής μηχανής από ελληνικό έδαφος.

Η κυβέρνηση Α. Σαμαρά-Β. Βενιζέλου προβαίνει σε απαράδεκτες εμπλοκές τη χώρα και εμφανίζεται πλήρως ευθυγραμμισμένη στην εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών συμφερόντων των Ντ. Κάμερον, Α. Νταβούτογλου και φυσικά των ΗΠΑ. Αποσιωπούν ότι η δρομολογούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι μια κατεξοχήν ιμπεριαλιστική, τυχοδιωκτική και νέο- αποικιοκρατικού χαρακτήρα εκστρατεία. 

Ακολουθούν δε, αυτή την πολιτική εμπλοκής της Ελλάδας σε μια πολεμική επιχείρηση χωρίς το Κοινοβούλιο να έχει λάβει γνώση και σαφή ενημέρωση και σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση του ελληνικού λαού. Για άλλη μια φορά πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας

Ειδικότερα, οι κυνικές, προσχηματικές και ευθυγραμμισμένες με τις επιταγές και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ορισμένων χωρών της Ε.Ε., δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Β. Βενιζέλου και δι' αυτού, της ελληνικής Κυβέρνησης, αξίζουν την περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη. 

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν πρακτικές των μεταλλαγμένων και πολιτικά και κοινωνικά έκπτωτων παραγόντων σε αγαστή συνεργασία με κύκλους της διαπλοκής που τους στηρίζουν με κάθε μέσο προκειμένου να διατηρηθούν στις θέσεις τους. Η πολιτική προθυμία και οι διασυνδέσεις του ευτελίζουν και απαξιώνουν περαιτέρω την ιστορική πορεία της ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου που τάχθηκε σταθερά απέναντι στον ιμπεριαλισμό ενώ αποτελούσε πάγια θέση του, η καλλιέργεια της πολιτικής συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου και το αραβικό έθνος. 

Βασικές επιδιώξεις της επικείμενης επίθεσης είναι η βίαιη αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, η δρομολόγηση επέμβασης στο Ιράν στο άμεσο μέλλον, η προώθηση πολιτικών αλλαγών στα καθεστώτα της περιοχής, η ποδηγέτηση και όχι η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαϊκών αποθεμάτων και εν τέλει ο βίαιος επανασχεδιασμός του χάρτη της Μ. Ανατολής.

Το κυρίαρχο θέμα στην παρούσα απειλή τόσο για τον Συριακό λαό όσο και για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η ειρηνική, πολιτική λύση. 
Η ενδεδειγμένη πολιτική λύση για την αιματοκυλισμένη Συρία θα πρέπει να βασίζεται στη Συμφωνία της Γενεύης και να περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία: 

1) Καμιά εξωτερική στρατιωτική επέμβαση 2) ένταση των διπλωματικών προσπαθειών για άμεση κατάπαυση του πυρός από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και δημοκρατική διέξοδο 3) εμπεριστατωμένη και ανεξάρτητη έρευνα του Ο.Η.Ε. σχετικά με τη χρήση ή μη χημικών όπλων 4) διενέργεια εκλογών για εκλογή συντακτικής συνέλευσης για τη δημιουργία Συντάγματος που θα τεθεί σε δημοψήφισμα 5) διενέργεια εκλογών για εκλογής Κοινοβουλίου και Προεδρικών εκλογών
πηγή: www.socialistparty.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Financial Times: «Η δημόσια περιουσία της Ελλάδας σε εταιρεία ξένων συμφερόντων»

Σε μια αποκάλυψη- βόμβα προχωρούν οι Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οιαξιωματούχοι της Ευρωζώνης σκέφτονται την μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας σε μια εταιρεία του Λουξεμβούργου, η οποία θα διοικείται από ξένους μάνατζερ.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε έκθεση του ΕΜΧΣ

Σε δημοσίευμα τους με τίτλο «η Ευρωζώνη ''βλέπει'' εταιρεία για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας ύψους 20 δισ. ευρώ», οι Financial Times επισημαίνουν πως το σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται σε μια αναφορά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τους δανειστές της Ελλάδας, με στόχο να «διαπεράσει την γραφειοκρατία η οποία κυριαρχεί στο ΤΑΙΠΕΔ με αποτέλεσμα να ''παλεύει'' για να πιάσει τους στόχους».

Δεν θα επεμβαίνει η ελληνική κυβέρνηση

Το σχέδιο σύμφωνα με τους FT, είναι να δοθεί η εξουσία στην ξένων συμφερόντων εταιρείαπροκειμένου να χειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας χωρίς να επεμβαίνει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ μέσα στις εξουσίες αυτή της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και ησυγκέντρωση εσόδων έναντι της αξίας του χαρτοφυλακίου για να αποπληρωθούν τα κυβερνητικά χρέη, ή να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις προκειμένου να προσελκύσουν αγοραστές οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι απρόθυμοι για επενδύσεις. Ωστόσο όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας και «θα ήταν στο χέρι της Αθήνας η απόφαση για να γίνουν πωλήσεις».

Βελτιώσεις στα στοιχεία διαφάνειας

«Με την παροχή στήριξης στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, με βελτιώσεις στα ''στοιχεία διαφάνειας'', με καλύτερη εξυπηρέτηση και μεγαλύτερη ευελιξία στα χρονοδιαγράμματα, η αγορά θα ανοίξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα επενδυτών και θα εξασφαλισθούν καλύτερες στις πωλήσεις, από αυτές που γίνονται σε μια καταπιεσμένη αγορά σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας», υποστηρίζει η έκθεση. Ο Μηχανισμός Σταθερότητας, έπρεπε να υποβάλει την έκθεση στους υπουργούς οικονομικών νωρίτερα μέσα στο χρόνο, καθώς η Τρόικα αναγκάστηκε και πάλι να «κόψει» τους στόχους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, μεταδίδει το δημοσίευμα.

FT: Ελάχιστα έχουν προχωρήσει

Στη συνέχεια, οι Financial Times αναφέρονται στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνοντας πως «από τα 80.000 κρατικά κτίρια, και τουριστικές υποδομές, έχουν γίνει ελάχιστες συμφωνίες λόγω προβλημάτων με τις άδειες ιδιοκτησία, τους κανόνες της «ζώνης», αλλά και από την εξασφάλιση αδειών από την Αρχαιολογία, με τον Μηχανισμό να επισημαίνει πως η ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου είναι πάνω από 20 δισ. ευρώ».Παράλληλα, εκπρόσωπος του ESM υποστηρίζει πως «ο κύριος σκοπός της έκθεσης, είναι να μεγιστοποιηθεί η αξία της κρατικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, με το να την κάνουμε πιο ελκυστική στους επενδυτές».

Αυτή η κίνηση θα ήταν «πολιτικά εκρηκτική»

Ωστόσο σύμφωνα με τους Financial Times, μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι «πολιτικά εκρηκτική», ενώ γίνεται και λόγος για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποκάλεσε το σχέδιο ως «ένα πλήγμα στην εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια».

Παράλληλα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να ελαφρώσει το βάρος από το χρέος της σε μεγάλο βαθμό, καθώς χωρίς μια γρήγορη βελτίωση του προγράμματος, έχει οδηγήσει τους αξιωματούχους της Τρόικα και ειδικότερα τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να πιστεύουν πως το ελληνικό χρέος μπορεί να επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα μόνο με ''κούρεμα''», υποστηρίζουν οι FT.

Κλείνοντας, οι Financial Times υποστηρίζουν πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και το ΔΝΤυποστηρίζουν πως η μεταφορά των ιδιωτικοποιήσεων σε ξένη εταιρεία είναι αναγκαία, ενώ επικαλούνται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ ο οποίος υποστηρίζει πως η έκθεση του ESM θα «στριμωχτεί» στην έκθεση της Τρόικα για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων το οποίο ξεκινά τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαστική δικαίωση Καμμένου για CDS-Ξαφά-Μάκκα

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της κι επί της ουσίας την αγωγή που είχαν υποβάλει εναντίον του Πάνου Καμμένου η πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ και στη συνέχεια υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας IJ Partners, Μιράντα Ξαφά και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας εταιρίας Χάρης Μάκκας, ο οποίος σήμερα είναι διορισμένος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε κατηγορήσει την κα Ξαφά και τον κ. Μάκκα πως ως στελέχη της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων IJ PARTNERS εκμεταλλεύτηκαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το ενδεχόμενο λήψης δανείου από το ΔΝΤ και πέτυχαν να αγοράσει η εταιρία στην οποία εργάζονταν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (CDS) σε χαμηλή τιμή, τα οποία μεταπώλησαν στη συνέχεια σε πολύ υψηλότερη, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος.
Ο κ. Καμμένος περνά, πλέον, στην αντεπίθεση αφού προμηνύει πως η κα Ξαφά κι ο κ. Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινική και την αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, στην αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει κι ο Ανδρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ποινική διερεύνηση, άλλωστε, για το πρόσωπο του Ανδρίκου Παπανδρέου εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του www.koutipandoras.gr της 7ης Ιουνίου).
Αντιμέτωποι με την ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μάρτυρα θα βρεθούν και οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, του ΣΚΑΪ, και Ηλίας Κανέλλης, των «ΝΕΩΝ», «οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το δικαστήριο, τις απόψεις των “εντολέων” τους, στο ίδιο δικαστήριο», όπως επισημαίνει ο κ. Καμμένος.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως ο κ. Καμμένος τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα επέλεξε το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης:
«Την ώρα που κάποιοι έκαναν μπίζνες με τους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας, ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την παραδειγματική τους τιμωρία. Απέναντι στην αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον του, διάφορα συμφέροντα κατέφυγαν στην συστηματική απόπειρα πολιτικής τρομοκρατίας μέσω καταιγισμού αγωγών, προκειμένου να τον φιμώσουν. Τόσο η αγωγή της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, όσο και οι δύο αγωγές του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς τις ίδιες καταγγελίες και είχαν επομένως το ίδιο αντικείμενο, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους και επί της ουσίας, καθώς κατέρρευσε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης η προσπάθεια και των τριών να παρουσιάσουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως κοινό συκοφάντη.
Έτσι άλλωστε απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας και η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου για τα “μαύρα” ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τότε το δικαστήριο έκρινε πως όλες οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αποδοχή χορηγίας 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της SIEMENS προς τα “μαύρα” ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αληθείς.
Η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου από τον Ανδρίκο Παπανδρέου και τους “φίλους” του, Ξαφά και Μάκκα, προκειμένου να σταματήσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν διαπραχθεί σε βάρος του, έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.

Μετά και από αυτήν τη νεώτερη εξέλιξη, η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν εκβιάζεται από οικονομικά, εκδοτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρις ότου και η πολιτική πλειοψηφία αποδεχθεί το προφανές: Ότι η επίθεση εις βάρος της χώρας ήταν στοχευμένη, από συγκεκριμένα κέντρα και όσοι λειτούργησαν ως ντίλερ των διεθνών τοκογλύφων θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».
πηγή:koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μανιφέστο Τσίπρα στη ΔΕΘ για το Μνημονίο, τις ρήξεις και τις μεταρρυθμίσεις – Με ποιούς θα κυβερνήσει

Το κάλεσμα "σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που θα στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό ο ΣΥΡΙΖΑ" θα απευθύνει κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα θα εξαγγείλει τους δύο βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Οι άξονες αυτοί, όπως ανέφεραν στο ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ στελέχη κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι:
α) Η διαπραγμάτευση από την αρχή με τους δανειστές για τους όρους και το πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, το οποίο όπως όλοι πλέον συνωμολογούν, δεν βγαίνει. Και όταν κάτι επανειλημμένα δοκιμάζεται και δε βγαίνει, ” δεν αλλάζεις υλικά, αλλά συνταγή “
β) Οι απαραίτητες αλλάγές και οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά και οιρήξεις με “συστημικές¨ καταστάσεις και κατεστημένα συμφέροντα, που εμποδίζουν τη πραγματική αλλαγή σελίδας στην παραγματική οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει τη συγκρότηση ενός ευρύ μετώπου στήριξης, κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ” όλοι μαζί “, όπως χαρακτηριστικά θα πει, να λειτουργήσουν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με ” ουσιαστική και διαρκή συμμετοχή των πολιτών “.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μαζί με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και το μοντέλο “ της ανάθεσης ” από τους πολίτες στο κόμμα που ψηφίζουν, λευκής επιταγής για τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας. Θα εξαγγείλουν το τέλος του “ κόμματος πολυεργαλείου “, που θα εξυπηρετεί πελατειακές και άλλες σχέσεις και σκοπιμότητες με τάξεις και οργανωμένα συνφέροντα. Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει λόγο για ” λογοδοσία στους πολίτες από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η γραμμή Δραγασάκη
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ – λένε όσοι γνωρίζουν -  σε καμιά περίπτωση δε θα περιορίζεται στο μοντέλο της παρουσίασης άμεσων κινήσεων ” των 100 πρώτων ημερών “, τουλάχιστον με τον τρόπο που αυτό γινόταν έως τώρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα βασίζεται επάνω στην ανάλυση του επικεφαλής του προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη, όπως την είχε περιγράψει στη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής.
Θα γίνει λόγος ξανά δηλαδή, για τα ” ομόλογα ειδικού σκοπού “, παρά τα σχόλια που συγκέντρωσαν από τους πολιτικούς αντιπάλους, ως ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να έχει και εναλλακτικές μορφές και περιεχόμενο.
Παράλληλα θα επανέλθει το μέτρο της σύστασης περιουσιολογίου ώστε οι αρχές και το ΥΠ.ΟΙΚ να έχει σαφή και ακριβή εικόνα της φοροδοτικής δυνατότητας της κοινωνίας, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρεαλιστική βάση οι διαπραγνατεύσεις με τους δανειστές και να μην σχεδιάζονται και επιβάλλονται μέτρα επί μέτρων στα τυφλά.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον καταστροφικό χειρισμό, όπως χαρακτηρίζεται, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν αξιοποίησαν το ευρώ, αλλά και το ¨φθηνό χρήμα” που έρρευσε άφθονο τα προηγούμενα χώρα, για τη δημιουργία υποδομών αλλά και πραγματικής ανάπτυξης, αλλά το άφησαν να συσσωρευτεί στα χέρια των ” επιτήδειων “.
Με ποιούς θα συμμαχήσει για να κυβερνήσει
Ο Αλέξης Τσίπρας, θα τονίσει στη ΔΕΘ ότι το ερώτημα με ποιον θα συμμαχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δεν είναι ζήτημα που απασχολεί το ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαβεβαιώσει ότι την επομένη των εκλογών και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ” οι συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο θα βρεθούν οπωσδήποτε για το σχηματισμό κυβέρνησης. Κυβέρνησης με βάση το αντιμνημνονιακό πρόγραμμα και την αλλαγή που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα επικυρώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες “.
Στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος βρίσκεται και η επίσημη θέσπιση Σοσιαλιστικής τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από τα σημερινά σχήματα στο χώρο και με σκοπό η “υποδοχή” τους στο κόμμα να γίνει με τις πιο ομαλές συνθήκες και ταυτόχρονα να έχουν την ¨εξασφάλιση ” της πολιτικής τους ταυτότητας εφόσον αποφασίσουν να ενωθούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως στο επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στην επικοινωνία με αυτό το χώρο.
Εδώ να σημειωθεί ότι οι κύκλοι κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότιαποδοκιμάζονται ανοιχτά οι “άτυχες” και ” ατσούμπαλες “ όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει, κυρίως από περιφερειακά στελέχη και που σιγά-σιγά εκλείπουν.
Σε ερώτηση του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ κατά πόσο αυτό το άνοιγμα αλλά και οι γενικότερες εξαγγελίες στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν την επιδοκιμασία της πλευράςΛαφαζάνη, η τοποθέτηση των στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο τοτ ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ” Ο Παναγιώτης συμμετέχει ενεργά αυτήν την περίοδο σε όλους τους σχεδιασμούς και τις διοεργασίες και οι κινήσεις του όπως και όλων των στελεχών, είναι πλήρως εναρμονισμένες στους βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ“. Οι ίδιοι κύκλοι άλλωστε, επιμένουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο ρόλος του σε οποιαδήποτε εξέλιξη και στο μέλλον, θα είναι κεντρικός και κομβικός.
Και επίθεση …
Τέλος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη βάση των 18 εξαγγελιών του προέδρου της ΝΔ πριν από ένα χρόνο, αλλά και του Ζαππείου 1 και 2.
Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα υπενθυμίσει ότι ” ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με επιστολή του στη Μέρκελ και στην ΕΕ είχε αναλάβει προσωπικά την πατρότητα του νέου Μνημονίου “, προκειμένου τότε να πείσει για τη φερεγγυότητα και την πειθαρχία του τους δανειστές.
Στο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν τώρα ο Αντώνης Σαμαράς να ¨διαρρέει” ότι θέλει να τελειώνει με το Μνημόνιο η ότι έχει σκοπό να το επαναδιαπραγματευτεί, εφόσον το έχει ” υιοθετήσει “επισήμως και
γραπτώς, προσωπικά.
ΠΗΓΉ: 7imeres.gr
Διαβάστε Περισσότερα »