Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο: Αλ.Τσίπρας: Η κοινωνία βάζει τις κόκκινες γραμμές - Όλη η Μαύρη Βίβλος του Μνημονίου


Για την «ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση» που θα πυροδοτούσε η άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας προειδοποίησε τους εταίρους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας» τόνισε ο κ.Τσίπρας

Υποστήριξε ακόμη ότι οποιαδήποτε σκέψη για άρση της αναστολής πλειστηριασμών θα οδηγούσε στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας, αλλά και στη χρεοκοπία των τραπεζών και στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που, όπως είπε, «σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο».

»Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το "καλό κουράγιο", θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την ΕΕ στο σύνολό της» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ακόμη, ότι κατέθεσε στον Όλι Ρεν «τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου, δηλαδή τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. 

»Του εξήγησα ότι εδώ που βρισκόμαστε χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης. Χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ» είπε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

Ο ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, οι κύριοι Ρεν και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της ευρωζώνης.

ΔΙαβάστε όλη τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...