Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Morgan Stanley: Μην περιμένετε ελαφρύνσεις χρέους, ευρωομόλογα και απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών από τη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

σχόλιο V: Στη Γερμανία προέκυψε προοδευτική πλειοψηφία αλλά ας όψεται ο Ευάγγελος του SPD που λειτουργεί σε αναντιστοιχία με τους ψηφοφόρους του, επίσης ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε μειωμένα εκλογικά ποσοστά
Η πολιτική του Βερολίνο απέναντι στην κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν θα αλλάξει, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Τις τελευταίες εξελίξεις στον απόηχο της εκλογικής νίκης της Καγκελαρίου Merkel στη Γερμανία, σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σχετική τους έκθεση, με ημερομηνία 24/09, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το bankingnews.
Απίθανο θεωρεί η Morgan Stanley το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ανάμεσα στα CDU/CSU και τους Πράσινους, καθώς εκτιμά ότι το σενάριο συγκυβέρνησης με το SPD των Σοσιαλδημοκρατών, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.
Μια τέτοια ευρεία συμμαχία θα απολαμβάνει μεγάλη πλειοψηφία στην Άνω και την Κάτω Βουλή.
Οι αναλυτές αναφέρονται στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα ΑfD, το οποίο αν και δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή, συγκέντρωσε ένα ποσοστό έκπληξη (4,7%), εξέλιξη η οποία ενδεχομένως να αναγκάσει την Bundestag να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στις ευρωδιασώσεις.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley, δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές στη στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στην κρίση χρέους που μαστίζει η ευρωζώνη, άποψη η οποία συναντάται στην πλειοψηφία των αναλυτών των μεγάλων οίκων παγκοσμίως.
Κατά την άποψη των αναλυτών, είναι απίθανο να δούμε ελαφρύνσεις χρέους, έκδοση ευρωομολόγων ή απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών από τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τη  νέα κυβέρνηση της Γερμανίας.
Αντ΄αυτού, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να επικεντρωθούν στην αγορά εργασίας, τη φορολογία, καθώς και τη συνολική δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει η μεγαλύτερη οικονομνία της ευρωζώνης.
Τέλος, όσον αφορά την αντίδραση των αγορών, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας γύρω από τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές και θα είναι αρνητική για το ευρώ και την περιφέρεια της ευρωζώνης.

πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...