Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γερμανικός τύπος κατηγορεί τον Σαμαρά για τη χθεσινή δολοφονία

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για την «πολιτική» όπως τη χαρακτηρίζει δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξαπολύει η γερμανική Suddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της με τίτλο: «Ο Σαμαράς δεν μπορεί τώρα να κάνει τη στρουθοκάμηλο». Ο αρθρογράφος κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την παράταξή του ότι το φλερτ με το κόμμα της Χρυσής Αυγής για συγκέντρωση ψήφων, οδήγησε ουσιαστικά στη χθεσινή δολοφονία.

Σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ στη Γερμανική εφημερίδα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.Ωστόσο ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχιτώνες. Μετά από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία».

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Για πολύ καιρό η πολιτική παρακολουθούσε αυτές τις δραστηριότητες. Και εκείνη φοβόταν. Με τρόμο παρακολουθούσε η συντηρητική Νέα 
Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τις δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν την άνοδο των Νεοναζί. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε για καιρό ότι θα μπορούσε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που στράφηκαν δεξιά εάν δεν αντιμετώπιζε με σκληρότητα την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.»

«Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο. Ο δράστης είχε στενές σχέσεις με τους νεοναζί. Ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος, μέλος του κοινοβουλίου προανήγγειλε συγκέντρωση των οπαδών του στον τόπο της αιματοχυσίας. Πιο προκλητικά δεν γίνεται. Ο υπουργός Δένδιας έχει δίκιο όταν επιτέλους εξετάζει ενδεχόμενη απαγόρευση τουλάχιστον των ομάδων εφόδου της Χρυσής Αυγής», καταλήγει το σχόλιο.

Με πληροφορίες από τη Deutsche Welle
via periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...