Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μαξίμου πήγε να «σφηνώσει» την τροπολογία για τις ναυτιλιακέςΣτο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης καταλήγει όπως όλα δείχνουν το κουβάρι της ορφανής τροπολογίας για τις ναυτηλιακές. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν στο HOT DOC ότι η συγκεκριμένη τροπολογία εστάλη «έτοιμη» στον κ. Αθανασίου, ο οποίος εν συνεχεία την προώθησε στα υπόλοιπα συνυπογράφοντα υπουργεία. Το γεγονός ωστόσο ότι η τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ του υπουργείου Μεταφορών, δεν φέρει την υπογραφή του κ. Αθανασίου προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις των υπολοίπων υπουργών.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αντιδράσεις αλλά και το υπουργικό «κάρφωμα» από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τελεί ακόμα υπό αίρεση το κατά πόσο θα φτάσει στη Βουλή προς ψήφιση η επίμαχη τροπολογία, καθώς ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει αποφασίσει κατά πόσο θα την αποσύρει για να αποσοβήσει τον κίνδυνο τυχόν κυβερνητικού ατυχήματος, μετά και τις αντιδράσεις και της συμπολίιτευσης.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Δημήτρη Παπαδημούλη, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να υποβάλλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει αν το ίδιο το Μαξίμου επιχείρησε να «σφηνώσει» τη συγκεκριμένη τροπολογία, και αν ναι, ποιοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι ενδεχομένως να την εκμεταλλεύονταν για να αποκρύψουν μαύρο χρήμα μέσα από το «πλυντήριο» των ναυτηλιακών και των συνδεόμενων με αυτές offshore.
πηγή:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...