Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα: Τα 16χρονα όνειρα… απέχουν από την ένδεια των εποχών… www.book4book.gr

Η Κασσιανή Παπασωτηρίου 16 ετών εδώ και ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.boobk4book.gr , πρόκειται για μια καινοτόμα  δημιουργία που στηρίζεται σε ένα δίκτυο συνεργασίας  και αλληλεγγύης των μελών του.

Η Κασσιανή βραβεύεται για την τρυφερή και συνάμα έξυπνη πρωτιά της…
Αυτές τις ημέρες, η Κασσιανή, βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, όπου και θα τιμηθεί στο WSYA WINNERS΄ EVENT, στα πλαίσια του παγκόσμιου συνεδρίου WSA Global Congress.

Η βράβευση –που συνιστά μοναδική ελληνική διάκριση στο είδος της- πραγματοποιείται στα πλαίσια του διαγωνισμού World Summit Youth Award όπου το book4book4.gr διακρίθηκε ανάμεσα σε 2000 συμμετέχοντες νέους από 147 κράτη-μέλη του ΟΗΕ που υπέβαλαν φέτος τα έργα τους ως υποψήφια για τα βραβεία στις έξι κατηγορίες του διαγωνισμού! Πρόκειται για ένα παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που συγκεντρώνει νέους προγραμματιστές και επιχειρηματίες του διαδικτύου -κάτω των 30 ετών- που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να συνεισφέρουν σε σημαντικούς στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ όπως η καταπολέμηση της πείνας, η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση για όλους κλπ. Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2012, το book4book.gr έχει συγκεντρώσει 488 χρήστες (συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών στην αγγλική έκδοση), έχουν γίνει 827 posts αναζήτησης ή προσφοράς βιβλίων, σε 28 σελίδες και 24 κατηγορίες, ενώ έχουν αναφερθεί 26 events (οργανώσεις συναντήσεων). Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, η διαδικτυακή πύλη διακρίθηκε και βραβεύτηκε επίσης στο διεθνή διαγωνισμό European Project Awards competition, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το European Projects Association. Στους στόχους πλέον είναι να αγκαλιαστεί η προσπάθεια από ανθρώπους όλου του κόσμου, ακόμα και από αυτούς που δε μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. 

Τι είναι το book4book
Τα book4book είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα σε ελληνική και αγγλική έκδοση  που παρέχει τη δυνατότητα  συγκέντρωσης  βιβλίων (σχολικών και μη)  και διάθεσης ανταλλαγής  ανάλογης  των αναγκών των  μελών της. Αυτό που κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο ουσιαστικό, αλλά και εντυπωσιακά διαφορετικό, είναι ότι απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές.
Στηρίζεται στο πνεύμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και  ανταλλαγής, ενώ παράλληλα  βοηθά στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων συμβάλλοντας στη προστασία του περιβάλλοντος. Η αλληλεγγύη και η συνεργατική διάθεση των μελών της είναι  βασικό γνώρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας book4book.
Η χρήση του είναι απόλυτα λειτουργική και προσιτή, αφού  ξεκινάει από μα απλή εγγραφή. Στη συνέχεια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ή να ζητήσει κάποιο βιβλίο ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι ανταλλαγές  βιβλίων πραγματοποιούνται  κατά κύριο λόγο σε κοινό σημειο συνάντησης μεταξύ των ενδιαφερόμενων.
Στόχος  του book4book   η περαιτέρω εξάπλωση και η ενίσχυση της πλατφόρμας  με τη βοήθεια των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έξω από τα ελληνικά σύνορα απευθυνόμενη σε όσους αγαπούν τη μάθηση, τα βιβλία και πιστεύουν στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Για περισσότερα: http://www.book4book.gr ή επικοινωνείστε με: Κάσση Παπασωτηρίου (kassie@book4book.gr)

Παππάς ΚωνσταντίνοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...