Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες της ΕΡΤ (βίντεο)

Στα δικαστήρια βρίσκονται αυτή την ώρα οι 9 συλληφθέντες, οι οποίοι χθες κατόρθωσαν να ανεβάσουν τον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό ώστε να εκπέμψει από το κανάλι 21. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών, διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από μήνυση κατ” αγνώστων την οποία υπέβαλε ο εκκαθαριστής της ΕΡΤ και πρώην πρόεδρός της Γκίκας Μάναλης. Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη ίσως προμηνύει αναλογες κινήσεις καταστολής και στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ήδη η ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων.
Οι προσαχθέντες εργαζόμενοι οδηγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη, καθώς και μέλη της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη. Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν καταγγελίες ακόμα και για ξυλοδαρμό εργαζόμενων.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ κι αλληλέγγυων σε αυτούς στο χώρο των κεραιών. Κατά τη διάρκειά της το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική, στο κανάλι 21. Λίγη ώρα μετά από αυτήν την εξέλιξη κατέφθασαν στον Υμηττό διμοιρίες των ΜΑΤ. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς. Στη ΓΑΔΑ, ύστερα από την προσαγωγή των συναδέλφων τους, βρέθηκαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες. Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, καθώς κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Σταθάς.
πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...