Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Προφυλακίστηκε ο εφοπλιστής Β. Ρέστης ως ύποπτος φυγής

σχόλιο:Η Δικαιοσύνη έκανε  αυτό που δεν τολμά να κάνει η κυβέρνηση( να ελέγξει χωρίς να λάβει υπόψιν της την οικονομική επιφάνεια του κατηγορουμένου και τη θέση του στο κοινωνικό στάτους. Λειτουργώντας  σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπου αναφέρεται ρητά η ισότητα ενώπιον του νόμου και η συνεισφορά στα δημόσια βάρη χωρίς διακρίσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός). Συνεπώς ο Βίκτωρας Ρέστης δικαιούται μιας δίκαιης δίκης, και για αυτόν ισχυεί το τεκμήριο της αθωότητας όπως και για κάθε άλλο κατηγορουμενο, η προφυλακισή του δεν έχει καμία σχέση με την ενοχή του ή όχι( αλλά με την υποψία φυγής σύμφωνα με  τον εισαγγελέα και ανακριτή), αρμόδιο για την ενόχη ή όχι  είναι τα δικαστήρια και μόνο.
Μετά την 4ωρη απολογία του, ακολούθησε μία πρωτοφανής σε χρονική διάρκεια σύσκεψη των αρμόδιων αρχών, και τελικά μετά από τρεις ώρες, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση για προφυλάκιση του εφοπλιστή, Βίκτωρ Ρέστη, μιας και θεωρείται από τις δικαστικές αρχές ύποπτος φυγής. 


Μαραθώνια ήταν η απολογία του εφοπλιστή Β. Ρέστη στην ανακρίτρια για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο μεγαλοεπιχειρηματίας υποστήριξε:

- Πως ποτέ δεν ιδιοποιήθηκε το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ

- Κατέβαλε το κεφάλαιο και τους τόκους του δανείου για λόγους ηθικής τάξης, με επιφύλαξη να τα διεκδικήσει από το νόμιμο αποδέκτη του δανείου Α. Πάλλη

Το ποσό που επέστρεψε ο Β. Ρέστης έφτασε στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 5,8 εκ.ευρώ ήταν το κεφάλαιο και το υπόλοιπο τόκοι.
πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...